Connect with us

Hirdetés

technokrata

Viiv kompatibilis, új Intel P965 chipsetes alaplap

Laptop

Viiv kompatibilis, új Intel P965 chipsetes alaplap

Az Elitegroup Computer Systems (ECS) piacra dobta Intel P965 Broadwater chipset-tel rendelkező PX1-es alaplapját, mely kompatibilis a Core 2 Duo CPU-val és az új generációs micro-architektúrával (NGMA), ráadásul megszerezte a RoHS-tanúsítványt.

A PX1 kiváló teljesítményt nyújt a szokottnál alacsonyabb energiafelhasználás mellett, ráadásul tartalmazza a Hyper-Threading és az Advanced Fan Speed Control (AFSC) technológiákat. A PX1 eSATA-támogatása és az Intel Matrix Storage technológiája (MST) felel a magas szintű belső és külső merevlemez-védelemért, a teljesítményért és a fejleszthetőségért. A PX1 természetesen teljes mértékben kompatibilis a Windows Vista operációs rendszer Home és Premium verzióival, így azok mindennemű vizuális és egyéb vívmánya tökéletesen működik az alaplappal.

A PX1 ideális alapja egy komplett szórakoztató rendszernek, hiszen az Intel Viiv technológiájával nagyon sokoldalú működésre képes: videók, digitális fotóalbum és zenegyűjtemény felépítésére és rendszerezésére, digitális tartalmak hálózati megosztására, játékok futtatására vagy akár a műholodas TV-műsorok rögzítésére. A tervezés során a hangsúly a funkcionalitáson és a könnyű használaton volt, így a PX1-es a digitális szórakozás világát karnyújtásnyi közelségbe hozza. A PX1 beépített eSATA csatlakozója segítségével hatszor gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé a hagyományos külső meghajtókhoz (például USB) képest, így kiváló megoldást jelent, ha multimédiás adattárolásról van szó.

Az ECS a PX1-essel vezeti be legújabb fejlesztését, az ECS ˝Qoolteck˝ technológiát. A háromszoros hűtés különleges hővezető csővel vezeti el a hőt a déli és az északi hídtól, valamint a mosfet-től, ezáltal jobb teljesítményt és hűvösebb működést tesz lehetővé.

A PX1 Intel Memory Pipeline technológiája támogatja a DDR2 SDRAM-ok 800 MHz-en való működtetését kétcsatornás módban. Tartalmaz 2 PCI-E x16 és 2 PCI-E x 1 slotot, 10 USB 2.0 portot és 6 Serial ATA csatlakozót, amelyek a lehető leggyorsabb adatátvitelt teszik lehetővé. Emellett a 8 csatornás ALC885 audiorendszer HiFi-minőséget nyújt, a két Gigabit LAN csatlakozó a villámgyors hálózati csatlakozást segíti, míg a BIOS számos lehetőséget ad a számítógép teljesítményének tuningolására.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés