Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újgenerációs Sun szoftverek

Laptop

Újgenerációs Sun szoftverek

A Sun Microsystems bejelentette a Sun Ray szoftvertermékek új generációját.

A Sun új, Sun Ray 2 és Sun Ray 2FS kliensgépei, valamint szoftverinfrastruktúrája biztonságos alternatívát kínálnak a támadásoknak és visszaéléseknek kitett, könnyen sebezhető asztali számítógépes rendszerekhez képest. A Sun Ray szoftver e negyedév végére várt legújabb verziója már tartalmazni fogja a Sun saját fejlesztésű, a Microsoft Windows környezethez való kapcsolódást biztosító Remote Desktop Protocoll (RDP) nevű kliensprogramját. Az RDP kliensprogram a Microsoft RDP-specifikációjára épül, amelyet a Sun még tavaly licencelt a redmondi óriástól.

Az új program bevezetésével a Sun Ray kliensgépekről elérhetővé válnak a Windows Terminal Services szolgáltatások. Az új Sun Ray szoftver átfogó infrastruktúrájával fokozott biztonságú Windows-, Linux- és Solaris- alkalmazásokat lehet elérhetővé tenni nagyszámú felhasználónak. A Sun Ray szoftver legfrissebb verziója új asztali gépes felügyeleti funkciókat is tartalmaz, amelyekkel a rendszergazdák a hálózaton keresztül biztonságos, ellenőrzött, nyílt forráskódú asztali gépes környezetet telepíthetnek a Sun Ray kliensgépekre.

Az új adminisztrátori eszközzel, a Solaris 10 alapú GNOME, Mozilla és StarOffice nyílt forráskódú asztali számítógépes környezetekből, egyszerű egérműveletekkel módosíthatók a jogosultságok és a beállítások. Ezzel a központi jogosultsági és szabályrendszerrel a vállalatok a jobb átláthatóság és az előírások szigorúbb betartása érdekében naplózhatják és név szerint nyomon követhetik az egyes felhasználók tevékenységét, és ezzel nagyobb fokú védelmet biztosíthatnak a saját szellemi tulajdonú vagy hasonló titkos adatoknak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés