Connect with us

Hirdetés

technokrata

Adatbázisszerverek csatája

Laptop

Adatbázisszerverek csatája

Oracle Database 10g 2. vs Microsoft SQL Server 2005.

Az Edison Group egy technológiai elemző és tanácsadó cég, amely termék-összehasonlító teszteket végez és piaci elemzéseket készít. A közelmúltban lefolytatott, minden részletre kiterjedő teszt során az Oracle Database 10g 2. változatát és a Microsoft SQL Server 2005 adminisztrációs lehetőségeit vetették össze. A teszt során megmérték a leggyakrabban használt adatbázis-adminisztrátori feladatokhoz szükséges időt, illetve az azok elvégzéséhez szükséges folyamatlépések számát, és megállapították, hogy azok a vállalatok, amelyek a 10g 2. változatát használják az SQL Server 2005 helyett, a következő előnyökre tehetnek szert:
• 38 százalékkal csökken a tipikus adatbázis-adminisztrációs feladatok időigénye;
• 30 százalékkal csökken az ugyanezen adminisztrációs feladatok elvégzéséhez szükséges lépések száma, valamint
• az adatbázis-adminisztrátorok hatékonyabb munkájának köszönhető megtakarítás adminisztrátoronként az évi 31.664 USD-t is elérheti.

A 10g új változata egyedülálló teljesítménydiagnosztikai és optimalizálási lehetőségeket, a biztonsági mentések készítése és visszaállítása terén pedig kiváló szolgáltatásokat kínál. Az Oracle sikere elsősorban az Automatic Database Diagnostic Monitor diagnosztikai eszközhöz, illetve az SQL Tuning Advisor SQL-elemző szolgáltatáshoz hasonló teljesítményoptimalizáló funkcióknak köszönhető. Ugyanazon adatbázis-optimalizálási feladatok elvégzéséhez az Oracle Database 10g 2. változatával 74 százalékkal kevesebb időre és 38 százalékkal kevesebb lépésre volt szükség, mint a Microsoft SQL Server 2005-tel.

A biztonsági mentések készítése és visszatöltése terén az Oracle terméke az időigény, illetve az emberi hibát követő visszaállítás támogatása szempontjából is klasszisokkal jobbnak bizonyult, mint a Microsoft megoldása. A 10g 62 százalékkal kevesebb időt igényelt és 67 százalékkal egyszerűbbnek bizonyult hasonló biztonsági mentési és visszaállítási feladatok során (a DBA-k munkaterhelését természetesen kisebb arányban csökkenti, hiszen azok idejük csak egy részében foglalkoznak ilyen feladatokkal). A kutatók szerint a 10g 2. változatának a napi adminisztrátori feladatok elvégzése terén jelentkező előnyei egyértelműen az Oracle Enterprise Managernek az SQL Server Management Studiónál fejlettebb automatizációs lehetőségeinek és jobb használhatóságának köszönhető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés