Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legnagyobb szoftverkalózai bűnösnek vallották magukat

Laptop

A világ legnagyobb szoftverkalózai bűnösnek vallották magukat

Bűnösnek vallotta magát azt a két USA-beli férfi, akit az eddigi legnagyobb hamisítási ügyben vádoltak kalózkodással.

Ye Teng Wen és Hao He történetéről már korábban beszámoltunk. Mindkét férfi 30 éves, és mindketten a kaliforniai Union City-ben éltek, amíg a rendőrség le nem csapott rájuk. Az ellenük felhozott vád szerint ősszel durván 325 ezer zenei és szoftvertartalommal bíró CD-re becsülték az illegális másolatok számát. A két amerikai állampolgárságú férfi mellett letartóztattak egy harmadik elkövetőt, a 33 éves Yaobin Zhait is, aki USA-beli munkaengedéllyel rendelkezett.

Több millió dolláros kárt okoztak az engedély nélküli disztribúcióval, állították korábban a vád képviselői. Ráadásul nemcsak a szerzői és kiadói jogok megsértésének vádjával kell szembe nézniük, hanem azzal is, hogy a CD-k címkézésnek eredetihez közelire alakítása külön tétel lesz a bűnlajstromban. A gyűjteményben egyébként a latin zenei albumok és a Symantec szoftverei domináltak – az egyes darabok szerte az országban elérhetőek voltak. Az egyik hamisítványra például egy Chicago-i boltban akadtak rá.

A beszámolók szerint mindezidáig ez az eset jelenti a legnagyobb kalóztevékenységet az Egyesült Államokban, hangzott el Kevin Ryan, észak-karolinai államügyész szájából egy sajtótájékoztató során. A legfrissebb adatok szerint közel félmillió kompakt lemezt és 5500, CD-k nagyüzemi sokszorosítására alkalmas préselőgépet koboztak el összesen a hatóságok. A korongok egy jelentős részén rajta volt a fent említett FBI kalózellenes (hamisított) védjegy – itthon ehhez hasonló feladatot látnak el például az Artisjus által alkalmazott matricák az üres CD-ken.

A két amerikai bűnösnek mondta magát, ezért nem kizárt, hogy a maximális, öt éves büntetést kapja majd. A harmadik, távol-keleti állampolgárságú vádlott nem vallotta bűnösnek magát, ezért az ő ügye májusban tovább folytatódik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés