Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Canon projektor az oktatásnak

Laptop

Új Canon projektor az oktatásnak

A Canon bemutatta új, LV-X6 elnevezésű multimédia projektorát.

A kiváló minőségű XGA felbontású képek megjelenítésére alkalmas vetítőt kifejezetten az oktatási intézmények számára tervezték. Az igen alacsony, 25 dBA zajszint miatt Európa egyik leghalkabban működő projektoráról van szó, a vezérelhető fényerő a diákok szemét kíméli. A kategóriájában kedvező árával, valamint az izzó 4.000 órás élettartamával egyben a Canon egyik leggazdaságosabb projektora.

Az LV-X6 legfontosabb tulajdonságai:
-Nagyfelbontású kép, valódi XGA
-1.500 lumen fényerő
-25 dBA-s zajszint csendes üzemmódban
-Nagylátószögű, 1,6-szoros Canon lencse, rugalmas elhelyezhetőség
-Automatikus dőlés-érzékelés
-Színkorrekció, amelynek köszönhetően az iskolatáblára vagy más színes felületre vetített kép is természetes színvilágot nyújt


Az LV-X6-ot kifejezetten az oktatási intézmények számára tervezték, a korábbi sikermodell, az LV-X5-ös utódjaként. Az LV-X6 újonnan tervezett 0,6 colos megjelenítő panelt tartalmaz, natív XGA felbontással. A nagyfelbontású panel kristálytiszta képet hoz létre, és a modern képtömörítési technikák alkalmazásával UXGA felbontású képek (1.600×1.200 pixel) megjelenítésére is alkalmas. A projektor megfelel a BECTA irányelveinek, 1.500 lumen fényerővel vetít, ezáltal nemcsak a diákok szemét kíméli, hanem a tanárét, ha véletlenül belenézne a képbe az osztállyal szemben állva. Az 500:1 kontrasztarány élénk színeket, és valódi fekete megjelenítését teszi lehetővé.

Ideális osztálytermi vetítő
A ˝Csendes Üzemmód˝-ban az LV-X6 gyakorlatilag nem bocsát ki zajt, a 25 dBA zajszintjével az egyik legcsendesebb projektor a ma kapható modellek közül. A széles látószögű, 1,6-szoros Canon optikájú objektív egy 2,54 méter átlójú (100 col) képet alig 2,9 méterről is tökéletesen jelenít meg. A kis távolságról is nagyméretű képkivetítés lehetősége ideális a kis osztálytermekben, és egyszerűvé teszi a projektor elhelyezését más előadótermekben is.

Könnyű kezelhetőség
Az LV-X6 által kivetített kép akkor sem torzul, ha a projektor optikai tengelye nem merőleges a vetítésre használt felületre. Az automatikus dőlésérzékelőnek köszönhetően megszüntethető a +/- 30 fokon belüli trapéztorzítást, így a kép minden esetben szabályos lesz. A falszín-korrekció funkció akkor segít, ha nincs lehetőség fehér felületre vetíteni. Ha színes falra vagy iskolatáblára vetítünk, a készülék korrigálja az eltérő háttérszínt és optimalizált képet hoz létre. A kompakt kialakítású LV-X6 könnyen szállítható, 2,9 kilogrammos tömege lehetővé teszi, hogy egyszerűen áttelepítsük egyik tanteremből a másikba. A rövid bemelegedési időnek (9 másodperc) köszönhetően rendkívül gyorsan üzembe állítható, a szintén rövid lehűlési idő a gyors elcsomagolhatóságot biztosítja.

Gazdaságosság
A 150 W-os vetítőizzó élettartama 4.000 óra ˝Csendes Üzemmód˝ esetén, az élettartam azonban még a Normál módban is eléri a 3.000 órát.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés