Connect with us

Hirdetés

technokrata

AIDS ellen processzoridővel

Laptop

AIDS ellen processzoridővel

Az IBM, közösen a Scripps Research intézettel kutatási programot (FightAIDS@Home) indított azzal a céllal, hogy segítsen hatékony AIDS-terápiák meghatározásában.

A program számítógép-használók jelenleg százezer tagot és 170.000 számítógépet számláló, az egész világra kiterjedő önkéntes közössége, World Community Grid által képviselt óriási számítástechnikai teljesítményt felhasználva működik. A közösség tagjai személyi számítógépük kihasználatlan üzemidejét ajánlják fel a célra. Bárki csatlakozhat a programhoz és segíthet AIDS terápiák kidolgozásában a lenti linken.

Miért van szükség óriási számítástechnikai teljesítményre az AIDS ellenszereinek kutatásában? A World Community Grid számítástechnikai kapacitását arra fogják használni, hogy a HIV és a lehetséges gyógyszerek egymásra hatását vizsgálják. A cél olyan ellenszerek kialakítása, amelyekkel szemben a vírusban nem alakul ki gyógyszer-rezisztencia. A betegség kezelésében szóba jöhető gyógyszermolekulák, illetve a betegséget okozó mutáns vírusfehérjék száma hatalmas, de a köztük kialakuló kölcsönhatások mennyisége még további nagyságrendekkel nagyobb.

A kölcsönhatások modellezése rendkívül számításigényes feladat. A projekt számítási műveletek milliárdjait fogja lefuttatni a vegyületek és a mutáns vírusfehérjék lehetséges kapcsolatainak elemzése céljából.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés