Connect with us

Hirdetés

technokrata

Daemon Tools 4.0 – letölthető a CD/DVD-emulátor

Laptop

Daemon Tools 4.0 – letölthető a CD/DVD-emulátor

A népszerű, virtuális meghajtók létrehozására, másolásvédelmi technikák imitálására képes alkalmazás a héten újult meg.

Hosszas hallgatás előzte meg a legújabb Daemon Tools-t. A fejlesztők a 3.x-es széria utolsó darabját még tavaly adták ki, 2004 szeptember eleje óta (amikor a Windows XP SP2 miatt volt indokolt egy frissítés megjelentetése) lényegi változás nem volt a program „életében”. A másolásvédelmi technikák azonban azóta is fejlődtek, így egyre több szoftverhez volt kénytelen az egyszeri felhasználó ismét behelyezni az eredetit CD-t, ahelyett, hogy egy arról készült biztonsági másolatot használhatott volna.

A Daemon Tools erőssége ugyanis ebben rejlik: használatával nem kell minden alkalommal, amikor a feltelepített alkalmazás igényli, fizikailag behelyezni az optikai meghajtóba az eredeti korongot, elég csak annak a merevlemezen levő, valamilyen képformátumban leledző változatát virtuális meghajtóként emulálni. Ennek elsősorban sebességbeli és kényelmi előnyei voltak, bár sokan így telepítették fel számítógépükre a jogvédett szoftverek illegális másolatait is.

Az új, 4.0-s változat a Safedisc, Securom és Lasterlock védett játékok biztonsági másolatait teszi futtathatóvá. Az ingyenes kiadást egyébként teljesen újraírták, többek közt ezért tartott ennyi ideig az 4-es széria megjelenése. A Daemon Tools most négy komplett virtuális meghajtó alkalmazását támogatja, és kiegészült a DCP (Daemon Code Protect) funkcióval, amely az „anti-DT” eszközök, azaz a Daemon Tools futását felismerni és funkcionalitását gátolni képes megoldások ellen nyújt jobb védelmet.

Jelenleg csupán 32 bites változata létezik a szoftvernek, de a 64 bites processzorok tulajdonosainak sem kell sokat várniuk a kifejezetten erre a lapkákra optimalizált verzió megjelenésére. Az előbbit bárki letöltheti, kipróbálhatja: a Terminal gyors Download szerverén már fent „pihen” a szoftver.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés