Connect with us

Hirdetés

technokrata

A rendőrség besegít a jogvédőknek

Laptop

A rendőrség besegít a jogvédőknek

Hivatalos bejelentés: a jogvédő szervezetek együttműködési megállapodást kötöttek az ORFK-val.

A mai napon együttműködési szerződést ír alá az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA), a Business Software Alliance (BSA) és a Szövetség a Szerzői Jogokért (ProArt) jogvédő szervezet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Bűnügyi Főigazgatóságával, hogy a jövőben együttesen vegyék fel a harcot a szerzői jogsértő tevékenységek ellen. Az együttműködés célja a szerzői- és a szerzői joghoz kapcsolódó jogsértések elleni közös fellépés, illetve a legális szoftver-alkalmazások valamint a művészeti és szellemi alkotások törvényes terjesztésének elősegítése.

Az együttműködés az utóbbi időben különösen szükségessé vált, hiszen az internet használatának terjedésével a szerzői jogsértő tevékenységek – mint pl. a filmek, zeneművek, szoftverek illegális letöltése és terjesztése – száma növekszik. A bűncselekménynek minősülő szerzői jogsértő tevékenységek nagy kárt okoznak az államháztartásnak, a jogtulajdonosoknak, az alkotóknak, előadóművészeknek és a jogdíj-tulajdonosoknak egyaránt.

A három jogvédő szervezet és az ORFK nyitott további jogvédő szervezetek csatlakozására is, hogy egymás tevékenységének kölcsönös támogatásával eredményesen fel tudják venni a harcot a szerzői jogsértések ellen.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés