Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szupergyors Canon fotónyomtatók – 1 pikoliteres cseppmérettel

Laptop

Szupergyors Canon fotónyomtatók – 1 pikoliteres cseppmérettel

A Canon két új prémium kategóriás modellel bővíti a PIXMA termékcsaládot: az 1 pikoliteres cseppmérettel dolgozó PIXMA iP5200 9.600×2.400 dpi felbontásra képes, az ugyanilyen paraméterekkel rendelkező PIXMA iP5200R pedig vezetéknélküli adatkapcsolatra is alkalmas.

A korábbi szupergyors PIXMA iP5000 és iP4000R modelleket kiváltó új fotónyomtatók a továbbfejlesztett, több mint 3.500 egyedi vezérlésű fúvókát tartalmazó FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) nyomtatófejeket alkalmazzák. Az új nyomtatófejnek köszönhetően az új modellek alig 36 másodperc alatt készítenek el egy 10×15 centiméteres, fotólabor-minőségű szegélymentes fotót.


A hosszú élettartamú, fakulás-álló nyomatok elérése érdekében a nyomtatók az új ChromaLife 100 kellékanyag rendszerrel dolgoznak. Így az új modellek a Canon médiák alkalmazásával olyan nyomatok előállítására alkalmasak, amelyek albumban tárolva akár 100 éven át megőrzik színeiket. A keretezés nélküli, fedetlen nyomatok 10 éven át képesek ellenállni a levegő fakító hatásának, ha azok Photo Paper Pro-ra (PR-101) készültek .

FINE: a sebesség és minőség garanciája
A Canon szabadalmaztatott, a félvezető-gyártásban használatos FINE elnevezésű eljárása rendkívüli nyomtatási sebesség elérését teszi lehetővé fényképek és dokumentumok esetében. A kivételesen hosszú nyomtatófejek sűrűn elhelyezett fúvókákat tartalmaznak, így rövidebb idő alatt is több tintát képesek a papírra juttatni, A/4-es méretű hordozók esetén is szegélymentes nyomatokat produkál. A színes fej hossza és fúvókáinak száma kétszerese az előző modellekének. A FINE egyúttal gyakorlatilag szemcsézettség nélküli fotólaboratóriumi minőséget produkál, a 9 mikrométeres fúvókákból másodpercenként millió szám kilőtt mikroszkopikus, 1 pikoliteres cseppek rendkívül egyenletes és pontos célba juttatásával. A mindkét modellben alkalmazott nagy sebességű USB 2.0 kapu felszámolja az adatátviteli torlódásokat, hogy a nyomtatómű maximális teljesítménnyel dolgozhasson. Az iP5200R emellett bármilyen vezeték nélküli, Wi-Fi (IEEE802.11g/b) vagy vezetékes Ethernet hálózathoz (10BASE-T/100BASE-TX) is csatlakoztatható.

Kifogástalan nyomatok
A 9.600×1.200 dpi felbontás, az egy pikoliteres cseppméret és az öt különálló tintának köszönhető minőség gyakorlatilag szemcsézettségtől mentes, magasfényű, szegélynélküli, professzionális fotókat eredményez, amely vetekszik a hagyományos ezüst-nitrát előhívással. A ContrastPLUS technológia (olyan rendszer, mely az élesebb kontraszt érdekében magában foglalja a vízfesték alapú fekete tintát is), a FINE-nal együttműködve kivételesen éles, magas kontrasztú eredményt ad. A dokumentumok szövegeit élesítendő továbbfejlesztett, nagy optikai sűrűségű pigment-alapú fekete tintát is alkalmaz a nyomtató.

Hatékony tintafelhasználás
A nyomtatók egyedi, külön cserélhető PGI-5BK és CLI-8 tintakazettái biztosítják, hogy csak az éppen kifogyott színeket kelljen cserélni. Olyan LED-eket tartalmaz, amelyek csak akkor világítanak, ha megfelelően telepítették a kazettákat. Az egyéni felhasználókhoz rendelt használat során mindenki nyomon követheti az aktuális tintaszinteket: a LED mérsékelt ütemben villog, ha kifogyóban van a tinta, és gyorsabban jelez, ha a hozzá tartozó kazetta egészen kiürült.

Maradandó minőség
A tökéletesebb színtartás érdekében a nyomtató támogatja az új Canon ChromaLife 100 rendszert: az eredeti, vízfesték alapú, kivételesen széles színskálát biztosító Canon-tinták és speciálisan a FINE nyomtatófejekkel való együttműködéshez kifejlesztett fotópapír együttesét. A tinta, a média és a fúvóka-kialakítás (az új technológiai három alapköve) olyan nyomatok előállítására képes, amelyek minőségben és sebességben is felveszik a versenyt az ezüst-nitrát előhívással. Az albumban tartott nyomatok 100, az üveg alatt kiállítottak 30, a levegőnek kitett fotók pedig 10 évig állnak ellen a fakulásnak4.

Vezetéknélküli nyomtatás
A legkiválóbb otthoni nyomtatást kínáló iP5200R Ethernet-kompatibilis, ráadásul egyidejűleg kapcsolódhat mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli hálózatokhoz. A magas átviteli sebesség érdekében IEEE802.11g/b vezérlőt tartalmaz. Az iP5200R 54 Mbps átviteli sebességre képes vezeték nélkül 50 méteres beltéri hatósugáron belül. Biztonsági lehetőségeket is kínál: kezeli a WPA/WPA2, WEP64/WEP128 bites titkosításokat, MAC azonosító alapján szűri a hozzáférést és jelszavas védelmet alkalmaz.

Haladó PIXMA design
Követve a PIXMA hagyományos ízlését és kompakt kialakítását, az iP5200 és az iP5200R elegáns, kéttónusú, ezüst-fekete házban testesül meg, jól harmonizál az otthoni készülékekkel. A nyomtatókban két papírtálca található, így lehetőség van a fotómédiák és az irodai papír egyidejű betöltésére, illetve a média-kapacitás megkettőzésére. A felhasználó könnyen válthat az automata lapadagoló és a kazetta között. A két tálca, az automatikus lapfordító (duplex) egység és a CD-R/DVD nyomtatás kezelőszervei tökéletesen illeszkednek a formatervezett ház csillogó kialakításához.

Nyomtatás számítógép nélkül
Az iP5200 és az iP5200R egyaránt támogatja a gyártó-független PictBridge szabványt, mely a nyomtató és a kortárs digitális kamerák, kamkorderek fotónyomtatás céljából történő közvetlen, számítógépet kiiktató, kábeles összekötésére szolgál.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés