Connect with us

Hirdetés

technokrata

6 megapixeles ultra-kompakt Nikon masina

Laptop

6 megapixeles ultra-kompakt Nikon masina

A Nikon S3 típusjelű új fényképezőgépe az elsőosztályú képalkotási teljesítményt kiváló minőséggel és karcsú, vonzó megjelenéssel ötvözi.

Az óriási népszerűségre szert tevő Coolpix S1 és S2 megjelenése után most itt a Coolpix S3: egy karcsú, elegáns és kitűnően hordozható fényképezőgép, amelynek kifejlesztését a Nikon elsőrangú mérnöki megoldásai tették lehetővé. A tetszetős külsejű új modell tényleges 6 megapixeles fotóteljesítményt kínál, és innovatív Nikon-funkcióinak segítségével a felhasználó még a fényképezőgépben javíthatja az elkészült felvételeket.

Három színben kapható

A Coolpix S3 alumínium váza éppen annyira jól fekszik a kézben, mint amennyire tetszetős a szemnek. Ráadásul három különböző színben: elefántcsontfehér, mattfekete és platinaezüst kivitelben kapható.

Karcsú, de nagy teljesítményű
Az S1-hez és S2-höz hasonlóan a Coolpix S3 karcsú, 19,7 milliméter mély vázában is a 35-105 mm-es 3x-os optikai zoommal rendelkező Zoom-Nikkor objektív (35 mm-es formátumban) kapott helyet. Az objektív a Nikon ˝derékszögű˝ optikai rendszerén alapul, és ennek jóvoltából a teljes zoomtartományban úgy képes működni, hogy közben nem emelkedik ki a fényképezőgép vázából. A Coolpix S3 nagy méretű, fényes, 6,35 centiméteres LCD monitora feleslegessé teszi a keresőt, a felvételek elkészítés után azonnal meg is tekinthetők rajta. A választható grafikus felhasználói felület megkönnyíti a készülék működtetését. A felhasználó a funkciókat név vagy ikon alapján választhatja ki. A praktikus HELP (Súgó) gomb könnyen érthető magyarázatot fűz a főbb menüfunkciókhoz a 12 választható nyelv bármelyikén.

Mindig használatra kész
A gyors és hatékony teljesítményre tervezett Coolpix S3 körülbelül 190 felvételt tud készíteni az újratölthető EN-EL8 akkumulátorral (a CIPA szabvány alapján). A készülék indítása gyors, mintegy 1 másodpercet vesz igénybe, és legfeljebb 1,6 kép/másodperc sebességű sorozatfelvételre képes. Mindez azt jelenti, hogy a felhasználó az idő nagyobb részében fényképezhet, és jobb eséllyel örökítheti meg a váratlan pillanatokat. Egy sor izgalmas Nikon-funkció jóvoltából a rögzített felvételek még a fényképezőgépben javíthatók, így nehéz körülmények között fényképezve is kiváló képek készíthetők. Például a D-Lighting funkció Visszajátszás módban választható ki az elégtelen expozíciójú képek javítására. Miután a felhasználó kiválasztotta a gyenge vakufénnyel vagy túl erős ellenfényben készített képeket, a funkció másolatot készít róla, és azon szükség szerint javítja az alulexponált részek megvilágítását és részletgazdagságát.

Arc-prioritás funkció
A Nikon intelligens Arc-prioritásos AF funkciója Portré módban használható. Automatikusan felismeri az emberi arcot a képen , és beállítja a megfelelő élességet és expozíciót; ezáltal a portrék élesek és tetszetősek lesznek akkor is, ha a portré alanya nem a kép közepén helyezkedik el.

Nincs több vörös szem
A Coolpix S3 beépített Vörösszemhatás-korrekció funkciója automatikusan felismeri és még a fényképezőgépben kiküszöböli a vaku által időnként okozott vörösszem-hatást. A Coolpix S3 ezen felül rendelkezik a rendkívül hasznos, Elmosódottságra figyelmeztető jelzés funkcióval. Ez a funkció azzal segíti a tökéletesebb képek készítését, hogy tájékoztatja a felhasználót, ha egy felvétel a fényképezőgép bemozdulása miatt feltehetően gyengébb minőségű lett, így az még időben újra elkészíthető. A Coolpix S3 mellékelt tartozéka a COOL-STATION MV-11/MV-11B. A COOL-STATION töltőegység használatával az akkumulátorok anélkül feltölthetők, hogy ki kellene őket venni a fényképezőgépből. Az egység ezen felül közvetlen USB-kapcsolatot biztosít a számítógépes összeköttetéshez, valamint rajta keresztül a fényképezőgépet televízióhoz és – számítógép közbeiktatása nélkül – PictBridge-kompatibilis nyomtatóhoz is lehet csatlakoztatni.

A helyzethez illő beállítások
A még egyszerűbb működtetés érdekében a Coolpix S3 motívumprogramjai a legtöbb fényképezési helyzetben segítik a szép képek készítését. Összesen 17 különböző motívumprogram áll rendelkezésre.

Közülük négy kompozíciós segédletet is tartalmaz, egy ötödik pedig – a Víz alatti motívumprogram – a külön beszerezhető WP-CP5 vízálló tokkal együtt használva élethű színmegjelenítést biztosít.

A motívumprogramok használata egyszerű: csak ki kell választani közülük az adott helyzetnek leginkább megfelelőt, és a Coolpix S3 automatikusan kiválasztja a kiváló eredményhez szükséges beállításokat.

12 MB-os belső memóriája révén a Coolpix S3-mal akkor is fényképezhet, ha nincs benne memóriakártya. A belső memória jól használható arra is, hogy képeket vigyen át egyik SD-memóriakártyáról a másikra. A Coolpix S3 kiváló minőségű videofelvételek készítésére is képes. Négy különböző, 15 kép/másodperc sebességű videó mód áll rendelkezésre; ezek közül három hangot is rögzít, a negyedik pedig időzített felvételkészítésre ad lehetőséget, amely a hosszabb időn át történő események megörökítésére használható.

A kényelmet és a fotózás élményét fokozza, hogy a Coolpix S3 mellékelt tartozéka a Nikon PictureProject szoftvere, amelynek könnyen kezelhető funkciói egyszerűvé teszik a képek szerkesztését, rendszerezését és megosztását.

A fényképezőgép 2005 szeptemberében kerül forgalomba.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés