Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent az Everest 2.20 verziója

Laptop

Megjelent az Everest 2.20 verziója

Az Everest rendszer- és hálózatdiagnosztikai szoftver különböző verziói – az ingyenes otthoni kiadástól a nagyvállalati használatra szánt Corporate Editionig – a minap újultak meg.

Az Everest különböző verziói évek óta a legnépszerűbb otthoni és vállalati használatra szánt diagnosztikai szoftverek közé tartoznak, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy a termék 31 nyelven – köztük magyarul – elérhető. A szoftver otthoni PC felhasználók számára készült ingyenes (freeware) változata egy hardver diagnosztikai és sebességmérő megoldás. Az Everest Home Edition részletes és precíz rendszerinformációval szolgál a felhasználó számítógépéről, diagnosztikai szolgáltatásainak körében pedig megtalálható a memóriasebesség mérése, és a hardverfigyelés is.

A program kibővített változata – az Ultimate Edition – ezen kívül méri a CPU, az FPU és a memória sebességét is, immár mintegy 100 oldalnyi információt nyújtva a rendszer minden eleméről. A termékváltozatok által kínált szolgáltatások tekintetében az Everest vállalati felhasználásra szánt változata jelenti a csúcsot. A Corporate Edition egy automatizált hálózati menedzsment megoldás, mely biztonsági riasztásokkal, testreszabható riportokkal, hálózati leltárral és megfigyeléssel, illetve változáskövetéssel nyújt segítséget az informatikai költségek csökkentéséhez, valamint támogatja a hálózati adminisztrátorok mindennapi munkáját.

Új szolgáltatások
Az Everest most bemutatott 2.20-es verziói a kibővített hardver adatbázisnak és a legújabb grafikus processzorok és alaplapi lapkészletek támogatásának köszönhetően több olyan újdonságot tartalmaznak, melyek a programot még inkább nélkülözhetetlenné teszik.

– A bővített Intel E8500 szerver lapkakészlet információk lehetővé teszik az XMB SMBus és a memória RAID beállításainak detektálását.
– Az új verziók már támogatják a következő generációs Blu-Ray (BD-R, BD-RE) optikai meghajtókat, és a CD/DVD meghajtók olvasási és írási sebességének, valamint az interfész típusának bővített listázását. A szoftver ezen kívül a hibák javítása érdekében elnavigálja a felhasználót a meghajtó gyártójának honlapjára, ahonnan egyetlen kattintással letölthető a berendezést vezérlő firmware frissítés.
– Az Everest most bemutatatott 2.20-es verziója képes a Bluetooth Personal Area hálózatok továbbfejlesztett támogatására, és információkat szolgáltat a Bluetooth PAN hálózati eszközökről.
– A szoftver ismeri a legújabb grafikai technológiákat, így információkat szolgáltat az ATI Radeon X800 GT, ATI Radeon Xpress 200, Nvidia GeForce 7800 GT és GTX (G70), és az Nvidia Quadro FX 4500 (G70GL) grafikus processzorokról, valamint támogatja az ATI CrossFire és az nVidia SLI multi-GPU konfigurációkat.

Az extrém sportok szerelmeseinek
Kizárólag az Everest Ultimate Editionben megtalálható tulajdonság a fejlett, OSD panellal és hűtőventilátor figyeléssel rendelkező hardver monitor. A szoftver 2.20-es verziója így már képes a hőmérséklet, valamint a feszültség adatok és a hűtőventilátor fordulatszámok megjelenítésére a tálcán és az új OSD panelen. Szintén kizárólag az Ultimate Editionben rendelkezésre álló képesség a sebességeredmények mentésének és karbantartásának lehetősége, mely biztosítja, hogy a korábbi eredményeket összehasonlítsuk az aktuális teljesítménnyel. A szoftver több mérés esetén visszatekintést ad a számítógép teljesítményének alakulásáról is.

Vállalati felhasználóknak
Az Everest Ultimate és Corporate Edition egyaránt képes a notebookkal és egyéb mobil számítógépekkel kapcsolatos információk – például a csatlakozók, bővítőhelyek listája, akkumulátor adatai és a számítógép fizikai méretei – megjelenítésére. Mindkét kiadás képes az Intel Centrino Mobil Technológia vizsgálatára is, így megállapítható, hogy a számítógép teljesíti-e a technológia első, illetve második generációjának feltételeit. Ezen kívül szintén mindkét kiadás tartalmaz egy új monitor diagnosztikai eszközt, melynek segítségével ellenőrizhető a CRT monitorok képélessége, valamint megvizsgálhatóak az LCD panelek beállításai.

A vállalati felhasználásra szánt Corporate Edition a fentieken túl képes valósidejű figyelmeztetést küldeni a rendszeradminisztrátornak a cserélhető eszközök behelyezésekor, valamint tartalmaz egy fájlkereső szűrőt, ami könnyen kezelhetővé teszi a szoftveres leltár eredményét és melynek segítségével egyszerűbbé válik az illegális szoftverek és a tiltott fájlok felkutatása a vállalati hálózatokban.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés