Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nincs többé Internet Explorer

Laptop

Nincs többé Internet Explorer

Legalábbis ezen a néven nem lesz több, a Microsoft ugyanis a hetes széria bevezetésével megváltoztatja a böngésző hivatalos elnevezését. Egyúttal bemutatták az új logót is.

Még a múlthét pénteken fedték fel a Microsoft fejlesztői, milyen logót kap(ott) a redmondi böngésző hetes változata. Az alapkoncepció nem változott, a vállalatnál úgy gondolták, hogy a kék „e” betűnek elég erős az ismertsége, inkább csak modernebbé akarták tenni. A fejlesztők közlése szerint az arany gyűrű szimbolizálja az új energiát, a szélek sötétítésére pedig azért kerítettek sort, hogy a logó jobban nézzen ki a színvilágtól eltérő háttereken is.

Emellett az is kiderült, hogy a szoftvercég csöndben megváltoztatta az alkalmazás elnevezését: hivatalosan az IE7 már Windows Internet Explorer 7 névre „hallgat”. Ezzel a Microsoft ki szeretné hangsúlyozni a Windows Vistával (volt Longhorn) való szoros integrációt. Igaz, minden összefonódás ellenére a böngésző hetes verziója a Windows XP tulajdonosok számára is elérhetővé válik – legalábbis azok számára, akik upgrade-elnek az OS-hez még tavaly kiadott második javítócsomagra (SP2). Ennél régebbi operációs rendszerek (például Windows 2000) alá azonban nem készül el a Windows Internet Explorer 7. A két változat (Vista/XP) logója között lesz egy kis eltérés is, derült ki a bejelentésből.

Az új böngésző első bétaváltozata már július folyamán elérhetővé vált az MSDN előfizetők számára, illetve a bétatesztelők is kipróbálhatták a szoftvert, melyben olyan, régóta várt funkciók jelentek meg, mint a füles böngészés, biztonsági fejlesztések valamint a CSS és egyéb webes standardok támogatása.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés