Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP&Novell: a Linux alapú Nagyteljesítményű Számítástechnikáért

Laptop

HP&Novell: a Linux alapú Nagyteljesítményű Számítástechnikáért

A Novell bejelentette legújabb integrált, tesztelt és minősített Nagyteljesítményű Számítástechnikai megoldását, amely úgy került kialakításra, hogy megfeleljen öt olyan iparág szükségleteinek, amelyek megfelelően körülírt, nagy számítási igényekkel rendelkeznek.

Ezek az iparágak: az elektronikus tervezés automatizálása, az üzleti szolgáltatások, az élettani tudományok, a gépipar, valamint az olaj- és gázipar. Ezen vertikális iparágak mindegyikének egy speciális megoldáscsomag készült, amely lehetővé teszi iparág-specifikus szükségleteik kielégítésére készült speciális konfiguráció használatát. A HP BladeSystemre, a Novell SUSE Linux Enterprise Serverre és további, a Novell és HP partnerek által biztosított komponensekre épülő megoldás az első Nagyteljesítményű Számítástechnikai (High Performance Computing – HPC) ajánlat, amely az idén indított Novell Hitelesített Konfiguráció Program (Validated Configuration Program) keretében jelenik meg. A program eredményeképpen az ügyfelek teljes mértékben kihasználhatják a Linux környezetben működő Nagyteljesítményű Számítástechnika előnyeit.

„A Novell Hitelesített Konfiguráció Programjának keretében a HP BladeSystem és Proliant szerverei a SUSE LINUX szoftverekkel egy teljes, könnyen beállítható és telepíthető HPC hardver és szoftver ajánlatot alakított ki, amely biztonságos, skálázható és készen áll a vállalatok azonnali kiszolgálására” – mondta Robert Desautels, a Harvard Research Group, Inc. elnöke. „Ez az ajánlat elsősorban a kiemelt fontosságú számításokat végző, nagy teljesítményű klasztereket használó nagyvállalatok és intézmények számára lehet érdekes.” – tette hozzá Desautels.

Az adatbányászattól az aerodinamikai szimulációig
Azon szervezetek, amelyeknek kiemelkedő számítási teljesítmény elérésére van szükségük, egyre inkább a Nagyteljesítményű Számítástechnika felé fordulnak. Számos területen nyújthat segítséget, csúcsminőségű, intenzív tudományos és mérnöki kutatásoktól kezdve a kereskedelmi adatok feldolgozásáig. Az olajfeltáráshoz szükséges szeizmikus elemzés, a motor- és repülőgép-tervezésben hasznos aerodinamikai szimuláció, az egészségügyi kutatásokban használt molekuláris modellezés, vagy az adatbányászatot és az üzleti elemzést igénylő üzleti modellek mind hasznosítani tudják a Nagyteljesítményű Számítástechnikát. A folyamatos elérhetőség mellett a nyílt forráskód rugalmassága, megbízhatósága és alacsony költségvonzata miatt döntenek a Linux-alapú klaszterek mellett.

Egy klaszterezett HPC infrastruktúra tervezése és működtetése összetett feladat, és gyakran több beszállítótól származó komponensek integrálását igényli, amelyek problémamentes együttműködése elengedhetetlen feltétele a kulcsfontosságú feladatokhoz szükséges teljesítmény és megbízhatóság biztosításához. A Novell és a HP most egy olyan megoldást kínál, amely megfelel ezeknek az elvárásoknak, így lehetővé teszi a vállalatok számára a Linux-alapú Nagyteljesítményű Számítástechnika előnyeinek gyors és költséghatékony kihasználását.

„A Novell Hitelesített Konfiguráció Program az ügyfelek helyett a Novellre és annak partnereire hárítja az egyes komponensek kompatibilitási tesztelésének költségeit és összetettségét” – mondta David Patrick, a Novell Linux és nyílt forráskódú platformok és szolgáltatások üzletágának alelnöke.

Elérhetőség
A hitelesített konfiguráció adatai – többek között a teljesítménytesztek eredményei, az ajánlott konfigurációs információk és a telepítés bevált módszerei – elérhetők a Novellnél és a HP-nél. A HP hardvereket, szoftvereket és átfogó szolgáltatásokat is biztosít a teljes megoldáshoz. Az érdekelt ügyfelek további információkat a helyi HP vagy Novell viszonteladójuktók kaphatnak és itt érdeklődhetnek a Hitelesített Konfiguráció megoldásokkal kapcsolatban is.

Tények
A nagy számítási teljesítményű Hitelesített Konfiguráció megoldás a következőket tartalmazza:
• HP ProLiant szerverek, melyek tervezésükből adódóan egyszerűek és hatékonyak, emellett biztosítják az iparági szabványok költséghatékonyságát a vállalati felügyeleti eszközök mellett,, a nyílt forráskódú és Linux megoldások ideális platformjának megteremtéséhez.
• SUSE LINUX Enterprise Server 9, a Novell élvonalbeli Linux operációs rendszere, mely vezető biztonsági lehetőségekkel és képességekkel, valamint nagyfokú skálázhatósággal rendelkezik.
• Scali Manage/MPI Connect, amely infrastruktúra telepítést és további felügyeleti lehetőségeket biztosít.
• Altair PBS Professional, amely terhelésfelügyeletet és feladatütemezést biztosít.
• PolyServe Matrix Server és Cluster Volume Manager, egy skálázható és rugalmas NFS fájlszolgáltatás.
• DataSynapse GRIDServer, amely üzleti szolgáltatásokat, többek között cluster megoldásokat és erőforrás-kezelést tesz lehetővé
• United Devices GRIP MP, az élettani tudományok alkalmazásainak integrálását clusterek kezelésével biztosító komponens.
• TurboWorx Suite Builder, Enterprise Hub és Cluster Manager, munkafolyamat-felügyeletet és alkalmazásteljesítményt biztosít.
• Meiosys MetaCluster HPC, virtuális alkalmazások használatát és mentési pontokhoz való visszatérést biztosító komponens.
• Axceleon Enfuzion, egy parametrikus ütemező és feladat felügyeleti eszköz, amelyet renderlésre és hatékony számítások elvégzésére terveztek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés