Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes telefonálás a megújult Skype révén

Laptop

Ingyenes telefonálás a megújult Skype révén

Újabb hibajavításokon esett át a szoftver, érdemes lecserélni a korábbi klienst.

A Skype-ot a luxemburgi központtal rendelkező Kazaa fejlesztői hozták létre. A Sharman Networks szerzői jogvédők által sokat szidott peer to peer hálózati megoldása révén internetes beszélgetéseket lehet lebonyolítani, teljesen ingyen. Minden, amire szükségünk van, az a szoftver, egy fülhallgató és egy mikrofon, s máris igen jó minőségben lehet csevegni egy másik PC-tulajdonossal.

Niklas Zennström, a Skype igazgatója lassan egy éve jelentette be, hogy a szoftver képes vezetékes (és mobiltelefonos) hálózatokkal is felvenni a kapcsolatot, azaz olyan embertársainkkal is kapcsolatot teremthetünk a modern technika révén, akik nem rendelkeznek számítógéppel (vagy Internet-előfizetéssel). A Skype egyébként több nagy távközlési vállalattal is megállapodott, így tovább bővült azoknak a köre, akiket el lehet Interneten keresztül érni, rendelkezzenek akár csak hagyományos telefonnal is. Ráadásul frissült a linuxos felhasználók számára készített változat is.

Az immáron magyar nyelven is használható szoftver egyébként azonnali üzenőkliensként is használható (egyszerre akár 48 ember is cseveghet egy közegben), de legfontosabb szolgáltatása természetesen az internetes hangátvitel. A program internetes és Internetről kiinduló hívások (SkypeOut) kezelésére képes, és tavasz óta a vezetékes vagy mobiltelefonos hálózatból is lehet már Skype-felhasználókat hívni (SkypeIn). Mindkét szolgáltatás előre fizetéssel vehető igénybe, az utóbbinál saját telefonszámot is kapunk, méghozzá abba a régióba, amelyikbe mi szeretnénk. Szintén fizetős szolgáltatásként vehető igénybe a hangposta (Voicemail).

Az 1.3.0.60-as változat, csakúgy, mint az utóbbi egy hónapban megjelent kisebb frissítések, egy hibajavítás miatt született meg, funkcióbeli bővülést nem hoz. A fejlesztők szerint a hangminőség javult azokban az esetekben, amikor olyasvalakivel beszélgetünk, aki tűzfal és/vagy router mögött ül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés