Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fujitsu notebook 64 bites processzorral

Laptop

Fujitsu notebook 64 bites processzorral

A Lifebook S2000 az AMD Turion 64 mobilprocesszorával kerül forgalomba.

A kompakt kategóriába tartozó („mindössze” 13,3 colos, XGA felbontásra képes LCD-vel rendelkező) noteszgép – a gyártó állítása szerint – tíz órás üzemidővel rendelkezik. Központi vezérlőegysége a már fent említett Turion 64 család MT-28 jelölésű modellje (melynek órajele 1,6 GHz). A lapka nem csak a 64 bites utasításkészlet tekintetében tűnik ki a többi mobilprocesszor közül, hanem véd a puffertúlcsordulásra alapuló támadásokkal szemben is.

A jelenleg három változatban kapható noteszgépek közös jellemzője az 512 MB-nyi kapacitással rendelkező operatív tár, mely két darab 256 MB-os, 333 MHz-es DDR SDRAM-ból áll. Winchesterének tárterülete 40 vagy 60 GB lehet, de egyedi igényeket is kielégít a forgalmazó, így akár 100 GB-os háttértárral is megvásárolható a kis eszköz. Az 56 Kbps-os adatátviteli sebességre képes modem, a 10/100 Mbps-os Ethernet csatoló és a 802.11a/b/g szabványokat egyaránt támogató Atheros vezetékmentes hálózati kapcsolatot biztosító modul egyaránt a Lifebook S2000-es része. Kialakítástól függően a notebookba DVD/CD-RW kombó meghajtó vagy többrétegű korongok írására is képes DVD-drive kerülhet beépítésre.

Az alig 1,8 kilogrammos tömeggel bíró eszköz Windows XP Home operációs rendszerrel és a Microsoft Works-ének 8.0-s változatával előre telepítetten vásárolható meg. Az alapmodellek ára 1300-1700 dollár között alakul.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés