Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb erőgépek a Fujitsu Siemens-től

Laptop

Újabb erőgépek a Fujitsu Siemens-től

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta öt új PRIMEPOWER szerverét, melyek 2 GHz feletti órajel-sebességű SPARC64 V RISC processzorokkal dolgoznak.

A kritikus (mission-critical) alkalmazások futtatására tervezett UNIX-os rendszereknek köszönhetően a Fujitsu Siemens nagyvállalati ügyfeleinek szánt Solaris-alapú IT-rendszerekből, szolgáltatásokból és megoldásokból álló termékpalettája kiteljesedett. A vállalat arról is beszámolt, hogy 128 darab 2,08 GHz-es SPARC64 V processzorral konfigurált PRIMEPOWER 2500 rendszere új világrekordot állított fel a kétszintű SAP Sales and Distribution (SD) Standard Application Benchmark szerint. A teszt során a rendszer teljesítménye 1,6-szor múlta felül az 1,3 GHz-es CPU-kkal szerelt elődjére jellemző szintet.

Napjaink mozgalmas üzleti környezetében az informatikai rendszereknek elegendő teljesítménnyel kell rendelkezniük a koncentrált terhelés kezeléséhez, és megfelelő rugalmassággal kell támogatniuk a változásokat és a bővítéseket. A megbízhatóság és a rugalmasság különösen a kritikus alkalmazásoknál (pl. nagy adatbázisok, online tranzakciók) alapkövetelmény. A Fujitsu Siemens Computers e szükségletekre reagálva alkotta meg Dinamikus Adatközpont (Dynamic Data Center) koncepcióját. A Dinamikus Adatközpont igény szerint mozgósítható, összevont erőforrásbázisként kezeli a számítástechnikai és adattárolási hardvereket. A felhasználószám, a kapacitás vagy az igények változása esetén automatikus lépésekkel, dinamikusan biztosítja a szükséges erőforrásokat. Az új PRIMEPOWER szerverek jól illeszkednek ebbe a koncepcióba. Sokféle alkalmazási területen nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, megbízhatóságuk folytán jól használhatók kritikus alkalmazások futtatására, és elég rugalmasak az ügyféligények széles körének kielégítésére. Támogatják a Solaris 10 operációs rendszer hardverparticionálási és virtualizációs technológiáját, és nagy rugalmasságot biztosítanak gazdáiknak a rendszeradminisztráció terén. A rendkívül stabil PRIMEPOWER szerverek javítják a működés hatékonyságát és folytonosságát, lefaragják a teljes rendszerköltséget (TCO-t) és segítik az üzleti működést.
Világrekorder teljesítmény

A 128 db 2,08 GHz-es SPARC64 V processzorral dolgozó és ETERNUS 3000 tárolórendszerrel kiegészített PRIMEPOWER 2500 szerver 21.000 SAP SD benchmark-felhasználó eredményt ért el az SAP R/3 Enterprise Release 4.7 futtatásakor. Ez új világrekordot jelent a kétszintű SAP SD Standard Application Benchmark szerint. A PRIMEPOWER szerver szintén rekordteljesítményt ért el a kétszintű SAP Assemble-To-Order (ATO) Standard Application Benchmark, a kétszintű SAP for Utilities Customer Care System (ISU/CCS) Standard Application Benchmark, a Java végrehajtási teljesítményt mérő SPECjbb 2000 és SPECjAppServer 2002 benchmarkok, valamint az adattárházas teljesítmény értékelésére szolgáló TPC-H benchmark alapján. A PRIMEPOWER szerver jelenleg hat szabványos benchmark világrekordját tartja.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés