Connect with us

Hirdetés

technokrata

Battlefield, Half-Life 2, World of Warcraft – Windows-os játékok Linuxon

Laptop

Battlefield, Half-Life 2, World of Warcraft – Windows-os játékok Linuxon

A Linspire és a Transgaming Technologies megállapodása nyomán a pingvines operációs rendszert birtoklók számára rengeteg Windows-os játékkal való kikapcsolódásra nyílik lehetőség.

A Cedega technológia, melyet a Transgaming fejleszt, lehetővé teszi, hogy Linspire alatt több száz népszerű Windows-os játék futtatható legyen. Készítői szerint a linuxosok számára olyan játékokkal való kikapcsolódásra is lehetőség nyílik, mint a Half-Life 2, a World of Warcraft vagy a Battlefield 1942.

Mindez a Linspire úgynevezett CNR (click and run) szolgáltatása révén lehet kipróbálni. Ismeretes, hogy a disztribúció elsősorban nem az operációs rendszer értékesítéséből tartja el magát, hanem webes áruházából, amelyhez minden OS-tulajdonos rendelkezik hozzáféréssel. Az elektronikus boltból pár kattintással bárki beszerezheti a számára fontos alkalmazásokat – már 45 dollárért pedig immáron mód nyílik Windows-os játékok futtatására is. Ezért az összegért a Cedega-hoz egy éven keresztüli hozzáférést kap a felhasználó, rendszeres szoftverfrissítésekkel és a Transgaming közösségéhez való tagsággal. A Linspire egy 15 napos próbaidőszakot is kínál az érdeklődők számára.

Kevin Carmony, a Linspire nemrég kinevezett vezérigazgatója szerint többé nincs szükség arra, hogy a felhasználók válasszanak a Linux és a Windows között, ha játékról van szó. Carmony úgy véli, hogy a Cedega kiadásával eltűnhet az utolsó nagy akadály, ami a nyíltforrású operációs rendszer terjedésének útjában áll – nevezetesen az, hogy csak alig egy-két Windows-os játékszoftvert írnak át erre a platformra. Mindazonáltal a megoldás nyújtotta teljesítményről pontos adatok nem érkeztek, így ha valakinek módjában áll(t) kipróbálni a lehetőséget, szívesen vesszük a tájékoztatást.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés