Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a fornebui Telenor központ

Laptop

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a fornebui Telenor központ

Elismerés a Pannon GSM norvég tulajdonosának.

A Pannon GSM tulajdonosa, a Telenor elnyerte az ipari/irodaépületek kategóriájában a rangos Prix d´Excellence építészeti díjat. A világ különböző tájain található épületek versenyében a Telenor központja olyan tekintélyes vetélytársakat győzött le, mint a malajziai Menara Telekom központja, a budapesti Science Park irodaház vagy a Meteorológiai Világszervezet (WMO) svájci székháza.

„Büszkén veszem át a Telenor nevében az üzleti ingatlanok legrangosabb nemzetközi építészeti díját. Ez az elismerés újfent megerősíti, hogy központunk építészeti koncepciója helyes és a gyakorlatban is működőképes.” – nyilatkozta Roar Wiik Andreassen, a Telenor Eiendom elnök-vezérigazgatója.

A díjat az International Real Estate Federation (FIABCI) ítélte oda Athénban június 2-án. Norvégia és azon belül a Telenor immár második alkalommal részesült ebben az elismerésben, hiszen 2002-ben a Telenor kokstadi épülete nyerte el az ingatlanszakma Oscar-díjának is nevezett kitüntetést.

A zsűri az izgalmas építészeti tervet, az anyagválasztást, valamint a környezetbe és a tájba belesimuló dizájnt emelte ki a központ jellemzői közül. Hangsúlyozta az épület rugalmasságát és a használók, a technika és a környezet harmonikus összjátékát.

Tavaly a fornebui Telenor Centre elnyerte a FIABCI norvégiai tagszervezetének díját, és ezzel vált jogosulttá a nemzetközi Prix d´Excellence versenyben való részvételre. A Telenor-központot már korábban is több díjjal jutalmazták: megkapta például az American Institute of Architects Honor Award for Architecture díját, a világítástechnikai megoldásokat elismerő norvég Lyspris 2005 díjat, és második helyezést ért el az Aftenposten norvég napilap legnépszerűbb munkahelyeket rangsoroló 2004-es Favorittarbeidssted versenyén.

FIABCI
Az 1949-ben alapított FIABCI nemzetközi ingatlanszakmai szervezet 60 ország vállalatait tömöríti. A Prix d´Excellence díjra nevezett épületeket design, konstrukció, pénzügyi megvalósíthatóság, piaci stratégia, környezetvédelmi szempontok és a helyi közösség életében játszott szerep szerint értékeli a szakértői zsűri.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés