Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új generációs játékok uralták az idei E3-at

Laptop

Új generációs játékok uralták az idei E3-at

Idén, 2005. május 18-20. között került megrendezésre az E3 néven ismert Electronic Entertainment Expo, a világ legnagyobb elektronikus-játék kiállítása. A három napos rendezvény során a 400 kiállító, 5000 különböző számítógépes és videojátékot mutatott be a világ 79 országából érkező, több mint 70.000 érdeklődő számára.

Az idei év legfőbb újdonságai az új generációs termékek voltak. A Microsoft, a Sony és a Nintendo is a kiállításon mutatták be először új konzoljaikat a szakmai közönség számára. A játékszoftver-fejlesztő cégek pedig természetesen már dolgoznak az új konzolokhoz illeszkedő új generációs játékok megalkotásán, melyek kidolgozottságukban, grafikájukban, tudásukban és teljesítményükben egyaránt kiemelkedően magas színvonalat képviselnek.

Az Electronic Arts, a világ legnagyobb játékszoftver fejlesztő és forgalmazó cége szintén az E3 keretében mutatta be új generációs játékait, és további 25 új generációs videojáték fejlesztését jelentette be a kiállításon. A játékfejlesztő cég 26 játékot mutatott be jelenlegi játékkonzolokra és PC-re, melyek közül 14 itt debütált a nagyközönség előtt.

A 360 fokos körben elhelyezkedő kivetítők arénaszerű jelleget kölcsönöztek az Electronic Arts standjának, ahol a látogatók egyik pillanatról a másikra egy focimeccs, egy autóverseny vagy épp egy utcai lövöldözés közepén találhatták magukat. A virtuális aréna nagyszerű lehetőséget nyújtott az EA SPORTS új-generációs sportjátékainak – a FIFA 06, a Madden NFL 06, az NBA LIVE 06, a NASCAR 06, a Tiger Woods PGA Tour 06 – és az egyéb olyan új játékok bemutatására, mint a Need for Speed Most Wanted és a Godfather. Az óriási kivetítőn jól látszott, hogy a játékok fejlesztése során az EA nagy hangsúly fektetett a szereplők fejlesztésére, az animációra, és a grafikai kidolgozottságra.

„Az EA különböző új generációs játékai révén a számítógépes játékok rajongói világszerte ízelítőt kapnak abból, hogy mire is lesznek képesek az új generációs hardver rendszerek.” – mondta Don Mattrick, az EA elnöke. „Ezek a játékok grafikájukban annyira valósághűek, az egyes karakterek és a környezet olyan részletesen kidolgozottak, és a szórakozás szempontjából annyi hozzáadott értékekkel rendelkeznek, hogy a legtapasztaltabb játékosoknak is újdonsággal szolgálnak.”

Az új generációs játékokon kívül az Electronic Arts további 14 új játékot mutatott be az E3 keretében; köztük a díjnyertes Battlefield sorozat legújabb tagját, a Modern Combatet, Az Oroszországból szeretettel című James Bond film játékváltozatát, az illegális utcai autóversenyek hangulatát megidéző Need for Speed Most Wantedet, a kifejezetten gyerekeknek készült Harry Potter és a tűz serlegét, valamint a nagy népszerűségnek örvendő The Sims 2 újabb kiegészítő csomagját, mely az éjszakai életbe kalauzolja el a játékosokat.

Az E3-on bemutatott játékújdonságok a 2005-ös év folyamán kerülnek forgalomba. Legelőször a Medal Of Honor: European Assault és a Batman Begins konzolos játékok, valamint a Battlefield 2 jelenik meg hazánkban, június közepén.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés