Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új projektortechnológia a Panasonictól: vezeték nélküli, nagy felbontású mozgóképátvitel

Laptop

Új projektortechnológia a Panasonictól: vezeték nélküli, nagy felbontású mozgóképátvitel

A Panasonic április 16-án a sajtó és 23 európai ország forgalmazói előtt tartott termékismertető konferenciáján bemutatta a világ első olyan vezeték nélküli technológiáját, mellyel 1.920×1.080-as felbontású mozgókép és hang vihető át D-VHS-rekorderről projektorra.

A nagyfelbontású képet egy 10 méteres alapú 16:9-es vászonra vetítették ki az egész közönséget elkápráztató minőségben.

˝A HD-képminőséggel párosuló vezeték nélküli videoátvitel a jövő útja mind a professzionális, mind a házimozi-projektorok számára˝ – nyilatkozta Katsuaki Shimaoka, a japán Panasonic AVC Networks projektorrészlegének igazgatója.

Bár az adatvédelmi kódolás szabványai és a szerzői jogvédelem még nyitott kérdések, az új funkció beágyazása a meglévő modellekbe már nem okoz fejtörést a Panasonic fejlesztőmérnökeinek: a nagysebességű adatátviteli képesség és az eredeti környezetadaptív szórási algoritmus révén ezt is sikerült megoldani.

A Máltán bemutatkozó új PT-LB20NT és PT-LB30NT típusú modellek a Panasonic XGA hordozható projektorok záslóshajói, már rendelkeznek az IEEE 802.11b/g kompatibilis vezeték nélküli LAN-funkcióval, amely lehetővé teszi a mozgóképek és a hang átvitelét is üzleti és iskolai prezentációk során.

Videofájlok hanggal együtt teljes mértékben vezetékmentesen továbbíthatók a számítógép merevlemezéről. A képet, hangot és mozgóképet egyaránt tartalmazó bemutatókhoz így nem szükséges többé a külső videoforrás csatlakoztatása.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés