Connect with us

Hirdetés

technokrata

Linuxos és Windows-os rendszereket egyaránt támogató új szerver a Fujitsu Siemens-től

Laptop

Linuxos és Windows-os rendszereket egyaránt támogató új szerver a Fujitsu Siemens-től

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta Intel Itanium 2 processzorokkal működő új PRIMEQUEST szervercsaládját.

A PRIMEQUEST szerverek egyedülálló rugalmassággal ötvözik az adatközpont rendszerek hibatűrési képességét a Linuxot és/vagy Microsoft Windows Server 2003-at futtató szabványos ipari környezetekben. Ideális megoldást jelentenek azoknak a szervezeteknek, amelyek üzletmenet-folytonosságuk veszélyeztetése nélkül szeretnék élvezni az ipari szabványos megoldások előnyeit és rugalmasságát. Az új termékek világszerte ma kerülnek piacra: Ázsiában és a Csendes-óceáni térségben a Fujitsu Limited, Észak-Amerikában a Fujitsu Computer Systems, az EMEA-régióban pedig a Fujitsu Siemens Computers forgalmazásában.

A PRIMEQUEST szerverek kiválóan használhatók a nagy rendelkezésre állást, stabil teljesítményt, magas szintű rugalmasságot és optimális erőforrás-kihasználást igénylő üzletileg kritikus alkalmazások futtatására. Tipikus alkalmazási területeik közé tartoznak a kiterjedt adatbázis-rendszerek és az online tranzakció-feldolgozási környezetek. A kiváló hibatűrő képességű PRIMEQUEST szerverarchitektúra 8, egymástól független és hardveresen elszigetelt, nagy megbízhatóságú partíciót tartalmaz – ezek mindegyike teljesen különálló ˝szerverként˝ működik a gépen belül.

A PRIMEQUEST szervercsalád fejlett lapkakészlete a System Mirror és a Flexible I/O (FIO) technológiával gondoskodik a maximális egyrendszeres rendelkezésre állásról. A kettős szinkron rendszerarchitektúrával támogatott System Mirror technológia révén a memóriamodulok és a crossbar interconnect egységek duplex üzemmódban is működhetnek, és rendszerleállás nélkül képesek elszigetelni a hibákat. Az FIO lehetővé teszi az I/O erőforrások igény szerinti átcsoportosítását a megfelelő processzorokhoz. Így az I/O működés anélkül tud valós időben igazodni a teljesítményszükségletekhez, hogy ezzel fennakadást okozna az üzleti folyamatokban. Az FIO jelentősen mérsékli a karbantartási leállások idejét a jelenlegi ipari szabványokhoz képest.

A PRIMEQUEST szerverek tovább bővítik a Fujitsu Siemens Computers eddig SPARC64 V processzorral és Solaris operációs rendszerrel dolgozó PRIMEPOWER és ipari szabványos PRIMERGY szerverekből álló portfólióját. A felfrissített portfólió kielégíti az ügyfelek különböző szolgáltatási szintek iránti igényét a rendelkezésre állás és a méretrugalmasság terén. Az új PRIMEQUEST szerverek különösen azoknak jelentenek vonzó megoldást, akik szeretnék meghonosítani kritikus infrastruktúrájukban a Linux, Windows és Itanium technológiákra épülő, nyílt ipari szabványos működést.

A Fujitsu globális szakmai szövetségekkel ösztönzi a nagy megbízhatóságú (mission-critical) szoftverek bevezetését. A Fujitsu 500 linuxos fejlesztővel segített a Red Hatnek felkészíteni nyílt operációs rendszerét az üzletileg kritikus használatra. A Global Alliance Partnership keretében a vállalat a Microsofttal is szorosan együttműködik a Windows alkalmazási szabványainak megfelelő kritikus környezetek kialakításában.

A PRIMEQUEST szervercsalád az optimális IT-működést szolgáló Fujitsu TRIOLE stratégia jegyében született. Ez a stratégia a szerverek, tárolóeszközök, hálózatok és köztes szoftverek működésének összehangolásával dinamikus és rugalmas informatikai környezetet hoz létre. A Fujitsu Siemens Computers a Fujitsuval közösen PRIMEQUEST szervereket tartalmazó TRIOLE-sablonokkal lép majd piacra, amelyek segítségével az ügyfelek egyszerűen be tudják vezetni adatközpontjaikban a 64 bites Linux és Windows technológiát. Az üzletmenet folytonosságát, a reagálókészséget és a hatékonyságot javító TRIOLE stratégia támogatja a heterogén környezetek üzletileg kritikus adatközpontjainak optimalizált tervezését, fejlesztését és bevezetését.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés