Connect with us

Hirdetés

technokrata

Európa legnagyobb vasúttársasága is a Suse-ra voksolt

Laptop

Európa legnagyobb vasúttársasága is a Suse-ra voksolt

A Deutsche Bahn, Németország nemzeti vasúttársasága áttért a Novell Suse Linux Enterprise Serverre.

A Deutsche Bahn, Németország nemzeti vasúttársasága a Novell SUSE LINUX Enterprise Servert választotta stratégiai szerverplatformjául. A DB Systems, a Deutsche Bahn informatikai szolgáltatója, kulcsfontosságú üzleti alkalmazásait ezen a platformon futtatja mostantól, és erre több mint 300 Intel alapú szervert használ. A Lotus Notes termékhez hasonló alkalmazások már átkerültek IBM platformra, és szintén a SUSE LINUX Enterprise Serveren futtathatóak. A jelenleg bevezetés alatt álló következő lépés az SAP szolgáltatások átállítása SUSE LINUX Enterprise Serverre. Az utolsó szakasz várhatóan 2005 végére valósul meg, ekkor a DB Systems webszervereit és a fennmaradó hálózati infrastruktúra szervereket – többek között az adatbázis és alkalmazás szervereket – is átállítják.

A DB Systems az átállás megvalósításával jelentős költségmegtakarításra és rendszerintegrálási előnyökre számít a bevezetés időszakában és a jövőben egyaránt. Olyan helyzetet kívánnak teremteni, amely nagyobb szabadságot kínál az adott technológiát szállító gyártók kiválasztásában is.

A DB Systems számos alternatíva kiértékelése után választotta a SUSE LINUX Enterprise Server megoldást, mivel skálázható, nagy teljesítményű alapokat biztosít a biztonságos vállalati számítástechnikához. Detlef Exner, a DB Systems informatikai termékekért felelős igazgatója szerint a Novell képes arra, hogy kiterjedt támogatást biztosítson a nyítlforrású szoftverhez, valamint a Novell számos hardver- és szoftverszállítóval fenntartott szoros együttműködése további biztonságot ad a Deutsche Bahn számára kulcsfontosságú feladatok megoldása során.

A projekt folyamata
Az első szakaszban az 55.000 Lotus Notes felhasználó tért át SUSE LINUX Enterprise Serverre, amelyet IBM eServer zSeries 990 mainframe-en futtatnak. Ezzel egyidőben a kulcsfontosságú vasúti menetrendek is átkerültek UNIX rendszerről SUSE LINUX-ra. A kijelölt szerverek nagyjából felének az áttérése már sikeresen megtörtént. A jelenleg bevezetés alatt álló következő lépés az SAP szolgáltatások átállítása SUSE LINUX Enterprise Serverre. Az utolsó szakasz várhatóan 2005 végére valósul meg, ekkor a DB Systems webszervereit és a fennmaradó hálózati infrastruktúra szervereket – többek között az adatbázis és alkalmazás szervereket – is átállítják.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés