Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tarol a Solaris 10

Laptop

Tarol a Solaris 10

A Solaris 10 iránt mutatkozó keresletet mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Sun Microsystems január 31. óta – amikor a Solaris 10 operációs rendszer a Sun webhelyén elérhetővé vált – több mint egymillió regisztrált licencet bocsátott ki e termékre.

„A Solaris 10 iránt mutatkozó érdeklődés legmerészebb várakozásunkat is felülmúlta. A termék megjelenése jelentős mérföldkő a Sun életében.” – mondta Tom Goguen, a Sun Microsystems operációs platformokkal foglalkozó csoportjának alelnöke – „A letöltések nagyjából 5-10 másodpercenként követik egymást.”

Az eddig tizennégy világrekordot felállított Solaris 10 teljesítménye és ár–teljesítmény aránya áttörést jelent a pénzügyi szolgáltatásoktól a távközlésig terjedő vertikális piaci szegmensekben tevékenykedő ügyfelek számára. Az olyan technológiai fejlesztések révén, mint a hálózatkezelés továbbfejlesztése vagy a többszálas SPARC processzorokra és az x86 architektúrákra való speciális optimalizálás, a Solaris 10 rekordsebességgel futtatja a vállalati alkalmazásokat a Sun Fire rendszereken és a Sun Java munkaállomásokon.

A kétprocesszoros, 64 bites hardveren futó Java Virtual Machine (JVM) kategóriájában elért legújabb világrekord a SPECjbb2000 sebességpróbán született, amely a JVM szoftver megvalósításának, az operációs rendszer teljesítményének, illetve a rendszer processzorai és memóriája méretezhetőségének mércéje. Ezzel a Sun megmutatta, hogy a Solaris 10 jobb eredményeket képes felmutatni, mint a Linux. A SPECjbb2000 tesztet Sun Fire V20z kiszolgálón hajtották végre, amely egyike a Sun által gyártott azon rendszereknek, amelyekben a legújabb, 252-es modellszámú, Direct Connect architektúrájú AMD Opteron processzorok működnek. Az eredményeket az új Sun Studio 10 fordítóval érték el, amely a C, a C++ és a FORTRAN programnyelveken írt alkalmazások fejlesztésénél is kiemelkedő teljesítményt nyújt.

A Sun és a BEA ezenkívül új, 4220,39 TOPS@DualNode-os világrekordot állított fel az ipari szabványnak számító SPECjAppServer2002 sebességpróbán. Az 1,2 GHz-es UltraSPARC IV processzorokkal felszerelt nagy teljesítményű, 24 processzoros Sun Fire E6900 kiszolgálókon mért eredmény több mint kétszerese volt a HP által támogatott Itanium processzoraival ebben a kategóriában mért eredményeknek. A SPECjAppServer sebességpróbát a Java 2 Platform, Enterprise Edition (J2EE) tesztelésére tervezték, amelyet gyakran használnak szabványos platformként a hordozható, méretezhető, többrétegű vállalati alkalmazások fejlesztésekor.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés