Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen Nero Burning Rom

Laptop

Ingyen Nero Burning Rom

A CD/DVD-írót fejlesztő cég ingyen változatot kínál Linux alá.

A Nero-t bizonyára senkinek sem kell bemutatni, számos alkalommal írtunk már mi is a szoftverről. Mint ismeretes, a Microsoft operációs rendszerén 6.6-os verziónál járó program támogatja a rövid kivezetéseket (short lead out), a kétrétegű DVD-ket, a DVD-k túlírását stb. Mindamellett nem kell egy erőmű ahhoz, hogy elfusson a szoftver: egy 300 MHz-es Pentium II-es processzor és 64 MB-nyi operatív tár már elegendő a használatához.

A német fejlesztők nemrég egy újdonsággal lepték meg az érdeklődőket: azon internetezők számára, akik már rendelkeznek egy eredeti Windows-os Nero-val, ingyenesen elérhetővé tették az alkalmazás linuxos változatát. A NeroLINUX névre keresztelt program a NeroAPI 6.6 által támogatott összes belső és USB-n csatlakoztatható CD- és DVD-írót támogatja. Kernel optimalizációkat tartalmaz, kompatibilis a FreeDB-vel, így képes a lemezinformációkat közvetlenül az Internetről leszedni. Támogatja az új, 2.6-os IDE driver interfészt, képes audió kódolásra és dekódolásra on the fly módon (azaz röptében, ideiglenes állomány alkalmazása nélkül), külső alkalmazások használatával (mpg123, ogg123). A 2.4 és a 2.6-os kernelekkel is képes együtt dolgozni.

Szinte minden formátumú optikai lemez vagy file-rendszer égetésére képes: adat CD-k/DVD-k (ISO9660, UDF és UDF/ISO9660 Bridge), bootolható CD-k/DVD-k, audio CD-k, kevert módú CD-k – nem okoz gondot egyik sem. CD- és DVD-képeket (ISO, NRG és Cue Sheet) is kezel, tud többmenetes (multisession) CD-t és DVD-t, kétrétegű DVD-t írni; képes CD és DVD másolására, mint Windows alatt. Audio CD-kről képes leszedni a hanganyagot stb.

Támogatott platformok (32 biten)
– Red Hat Linux 7.2, 7.3, 8.0, 9
– Red Hat Enterprise Linux 3
– Fedora Core 1, 2, 3
– SuSE Linux 8.0-9.2
– Debian GNU/Linux 3.0 (legalább 2.4-es kernellel)



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés