Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fujitsu Siemens Computers – összefoglaló körkép a CeBIT 2005-ről

Laptop

Fujitsu Siemens Computers – összefoglaló körkép a CeBIT 2005-ről

A Fujitsu Siemens Computers több mint 2.000 négyzetméternyi kiállítási területen mutatja be legújabb portfolióját a március 10. és 16. között Németországban megrendezésre kerülő CeBIT szakvásáron.

Európa vezető IT berendezés-szállító vállalata a rendezvény egyik legnagyobb kiállítója. Idén a Dinamikus Adatközpont bemutatása mellett és mobil üzleti felhasználásra szánt megoldásaival, valamint legújabb otthoni termékeivel ismerteti meg a látogatókat, akik így azt is megtudhatják, miként képzeli el a vállalat a jövő digitális háztartását.

Dinamikus adatközpont
A Dinamikus Adatközpontban valamennyi számítástechnikai és adattárolási hardvererőforrás közös erőforrásbázishoz tartozik, amelyből a felhasználók igény szerint használhatják ki az épp szükséges kapacitást. A rendszer előre definiált szabályok alapján, automatikusan rendeli hozzá az erőforrásokat a szolgáltatásokhoz. Amikor változás lép fel a felhasználók számában, a kapacitásszükségletben vagy más igényekben, az adatközpont automatikusan és dinamikusan megteszi a szükséges erőforrások mozgósításához szükséges lépéseket. A komplett Dinamikus Adatközpont létrehozása még várat magára, de egyelőre a Fujitsu Siemens Computers az egyetlen vállalat, amelyik már élesben is telepített ügyfeleinél ilyen elven működő rendszereket. Az IT-környezet optimalizálására indított TRIOLE stratégia jegyében a Fujitsu Siemens Computers partnereivel közösen fejlesztette ki a Dinamikus Adatközpont kiépítését szolgáló első termékeket és megoldásokat. Ezek az építőelemek a legmodernebb virtualizációs és automatizációs technológiákat alkalmazzák. A TRIOLE stratégiával a Fujitsu Siemens Computers arról is gondoskodik, hogy az új megoldások a meglévő IT-infrastruktúrába tökéletesen illeszkedve vessék meg a Dinamikus Adatközpont alapjait. A Solaris, a Linux, a Windows és a BS2000 szerverek, valamint a piacvezető tárolórendszerek virtualizációs és automatizációs technológiáinak ötvözésével jelentős javulás érhető el a hatékonyság, a rugalmasság és a megbízhatóság terén.

A Fujitsu Siemens Computers Dinamikus Adatközponthoz tartozó kiállítási termékei:
-A vállalat a CeBIT 2005 kiállításon lép a nagyközönség elé új, négyprocesszoros PRIMERGY RX600 S2 és TX600 S2 rack illetve torony kialakítású szervereivel. Mindkét rendszer a legújabb EM64T támogatást nyújtó Intel Xeon processzorokkal dolgozik. A négyprocesszoros Intel-szerverek közül ez a két modell képes először a 32 és 64 bites alkalmazások egyidejű futtatására. Ideális megoldást kínálnak, ha egy vállalat több, kisebb terheléssel járó feladatot kíván kevesebb, nagyobb teljesítményű szerverre konszolidálni a VMware vagy a Windows virtualizációs technológiái segítségével. A PRIMERGY RX600 S2 és TX600 S2 szerverek 2005 első felében kerülnek piacra.
-Az adatközpontok melegedési problémáira reagálva fejlesztette ki a Fujitsu Siemens Computers a CeBIT-en bemutatandó PRIMECENTER LC (Liquid Cooling) racket. A házba szerelt rendszer hőcserélő segítségével hűti a szervereket. A megoldás a PRIMERGY szerverek TM hűtési rendszerét fejleszti tovább, és lehetővé teszi, hogy az ügyfelek teljes egészében PRIMERGY és PRIMEPOWER szerverekkel töltsék ki a rackben rendelkezésre álló helyet. A megoldás fő előnyei: kedvezőbb helykihasználás, jobb munkakörülmények a kisebb zajkibocsátásból eredően, fokozott ellenálló képesség a porral, a nedvességgel és a hővel szemben.
-Az vállalat szintén a CeBIT-en mutatkozik be első ízben a legújabb Spark64 hardvertechnológiára épülő, új SX150 üzleti szerverekkel, amelyek 40 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújtanak a korábbi SX rendszereknél. Mivel ezek a szerverek támogatják a BS2000/OSD és a Solaris operációs rendszerek párhuzamos futtatását, gyakran vetik be őket IT-konszolidációs célokra.
-A Fujitsu Siemens Computers új iSCSI-alapú SAN-megoldásai adják az idei CeBIT egyik technológiai fénypontját. Az adattárolás terén további újdonság, hogy a vállalat teljes Nearline tárolóportfóliójánál bevezeti az LTO-3 szalagos meghajtókat, és új változattal lép piacra a gyorsítótár-tükrözést támogató Virtual Tape Appliance CentricStor megoldásból. Ez utóbbi termék fejlesztésekor a beruházásvédelmet és a konszolidációs követelményeket állították a középpontba: az eszköz az információs életciklus minden fázisában maximális adatvédelmet és hatékony felügyeletet biztosít.

Otthoni termékek
A Fujitsu Siemens Computers a Siemens-szel közösen, a 26-os csarnokban mutatja be a digitális és intelligens háztartás megoldásait. A látogatók gyönyörködhetnek a MYRICA LCD televíziók ragyogó képminőségében, és közelebbről is szemügyre vehetik az FSC nappaliba szánt SCALEO C Media Center PC-jét, ACTIVY Media Centerét és AMILO M 17 colos képátlójú, széles képernyős noteszgépeit.

Zöld PC
A Fujitsu Siemens Computers 12 grammról 1 grammra csökkentette a SCENIC C620 Green PC ólomtartalmát. 2005 végére valamennyi professzionális PC-jét ólommentes, új generációs modellekkel váltja ki. A környezetbarát technológia az innováción túl a gyártási költségek szempontjából is komoly előnyöket ígér.
-A számítógépgyártók közül az FSC szerezte meg elsőként (1994 novemberében) a német Blue Angel szabvány szerinti tanúsítást.
-Már jelenleg is a környezetbarát termékek teszik ki a vállalat éves forgalmának 15 százalékát.
-A Fujitsu Siemens Computers már 1988 óta saját gyárában, a németországi Paderbornban hasznosítja újra régi rendszereit.
-A környezetvédelmi követelmények teljesítése érdekében a vállalat eddig 500 és 600 ezer euró közötti összeget fordított augsburgi üzemében minden egyes gyártósor modernizálására.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés