Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letölthető a legújabb Netscape böngésző

Laptop

Letölthető a legújabb Netscape böngésző

A több tekintetben komoly változtatásokon átesett 8-as változat nyilvános tesztverziója már elérhető.

Amint arról korábban beszámoltunk, eredetileg február 17-ére tervezték a fejlesztők megjelentetni a szoftvert, ám ez nem jött össze. Az AOL azért jelentette be, hogy csúsznak a projekttel, mert kiderült, hogy az utolsó pillanatban felfedeztek pár olyan hibát, amivel nem szívesen bocsátották volna útra még a tesztverziót sem. A múlt héten azonban végre révbe ért a fejlesztés, legalábbis a tekintetben, hogy a vállalat kiadta a 8-as Netscape nyilvánosan is kipróbálható, „nyúzható” tesztváltozatát. A végleges verzió megjelenését tekintve azonban még mindig nem rendelkezünk pontos dátummal.

A következő verzió egyik legjellemzőbb újítása egyébként az, hogy kifejezetten a jelszóhalász támadásoknak ellenállóra fejlesztették. A Netscape tárgyalásokat folytat különböző, IT-biztonsággal foglalkozó cégekkel, melyek – a fejlesztők reményei szerint – el fogják látni a megfelelő adatbázissal a felhasználókat: így ha egy Netscape-es internetező olyan webhelyet látogat meg, mely rajta található egy folyamatosan frissített feketelistán, akkor a szoftver látványosan figyelmezteti a veszélyre, egyúttal pedig azonnal magasabb biztonsági korlátozásokat léptet életbe. További újdonságok dióhéjban: lehetővé teszi az internetezők számára, hogy böngészőjüket egy kattintással kiegészíthessék az RSS (Really Simple Syndication) technológiával, illetve egyszerűbbé válik a kezdőlap(ok) kezelése is.

Érdemes megjegyezni, hogy a böngészőt a vállalat a kanadai Mercurial Communications-szel együttműködve hozta létre, amire azért volt szükség, mert a Netscape korábban jelentősen megkurtította saját programozóinak számát. A szoftver egyébként letölthető a Terminal Download adatbázisából is, minimálisan egy 233 MHz-es processzor, 64 MB RAM és 35 MB-nyi szabad háttértár szükséges hozzá. Windows 98, Millennium Edition, 2000 és XP operációs rendszerek alatt használható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés