Connect with us

Hirdetés

technokrata

Erősödnek a hazai humáninformatikai rendszerek

Laptop

Erősödnek a hazai humáninformatikai rendszerek

Magyarország piacvezető humánügyviteli szolgáltatója, a NEXON 1,6 milliárd forintos árbevétellel zárta a tavalyi évet, ami 2003-hoz képest 24 százalékos bővülést jelent a cég számára.

A NEXON 2004-ben lett 15 éves. Ebben az évben ügyfelei száma elérte a 2400-at, árbevétele pedig 24%-kal haladta meg az előző évit. A cég 280 új ügyfele között van többek között az IBM Data Storage Products Kft., a Foxconn Hungary Kft., a Gyermely Élelmiszeripari Rt., a KUKA Robotics Hungaria Kft., az OBI Hungary Kft. és a Wienerberger Téglaipari Rt. A NEXON töretlen növekedése jelzi, hogy a humáninformatika olyan informatikai részpiac, melyen a hazai gyártók termékei sokszor előnyt élveznek a multinacionális termékekkel szemben. A speciális szakértelmet a multinacionális vállalatirányítási rendszer (ERP) gyártók képviselői is elismerik. Jelzi ezt a NEXON és a Microsoft tavaly év végén kötött stratégiai megállapodása, melynek keretében a NEXON az összes vezető ERP rendszerrel teljes mértékben kompatibilis nexONBÉR bérügyviteli rendszerét jelentős kedvezménnyel kínálja a Microsoft Axapta és a Microsoft Navision vállalatirányítási rendszerekhez.

Integrálhatóság több szinten
„Minden informatikai rendszer esetén kulcsfontosságú, hogy integrálható legyen a vállalat teljes informatikai környezetébe.” – nyilatkozta Héray Katalin, a NEXON marketing vezetője – „A piac mára megértette, hogy ez az integrálhatóság több szinten értelmezhető, és több szinten fontos. Nem csak az bír jelentőséggel, hogy a vállalatirányítási rendszer különböző moduljai integráltak legyenek egymással, de az is fontos kérdés, hogy a vállalatirányítási rendszer és az egyéb – például a beléptető – rendszerek között milyen gyorsan és milyen költségek árán alakítható ki integrált kapcsolat.”

Ebből a szempontból először azt kell megvizsgálni, hogy a humáninformatikai rendszerek – a bérügyvitel, a beléptetés és munkaidő-nyilvántartás, valamint a humánerőforrás-gazdálkodás – egymással teljes mértékben integráltak-e. Ha igen, akkor papír alapú adminisztráció jelentős része megszüntethető, és a munkaerővel kapcsolatos adminisztráció meghatározó hányada automatikusan lezajlik. „Ezután kerülhet sor a humáninformatikai rendszerek vállalatirányítási rendszerrel való integrációjára, amit a NEXON megoldásai a humáninformatikai piacon kiemelkedő módon, teljes mértékben támogatnak.” – hangsúlyozza a szakember.

A fentieken túl fontos szempontot jelent, hogy az integráltság fogalma nem egyenértékű azzal, hogy egyetlen gyártótól szerezzük be informatikai megoldásainkat. Jellemzően a nagyobb gyártóknál is független csapatok fejlesztik a termékeket, és a multinacionális cégek rendszerint felvásárlás segítségével bővítik termékportfoliójukat. A felvásárolt szoftverek pedig sokszor kevésbé kompatibilisek a felvásárló megoldásaival, mint az olyan független gyártók megoldásai, akik számára a tökéletes integrálhatóság alapvető kérdést jelent.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés