Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes telefonálás az Interneten – megújult a Skype

Laptop

Ingyenes telefonálás az Interneten – megújult a Skype

Ismét frissült a VoIP tekintetében egyik legnépszerűbb azonnali üzenőkliens; érdemes beszerezni a legújabb változatot.

A Skype-ot a luxemburgi központtal rendelkező Kazaa fejlesztői hozták létre. A Sharman Networks szerzői jogvédők által sokat szidott peer to peer hálózati megoldása pár hónapja ugyanis egy VoIP programban is nagy szerepet kapott: internetes beszélgetéseket képes lebonyolítani, teljesen ingyen. Minden, amire szükségünk van, az a szoftver, egy fülhallgató és egy mikrofon, s máris igen jó minőségben lehet csevegni egy másik PC-tulajdonossal.

Niklas Zennstrom, a Skype igazgatója fél éve jelentette be, hogy a szoftver képes vezetékes (és mobiltelefonos) hálózatokkal is felvenni a kapcsolatot, azaz olyan embertársainkkal is kapcsolatot teremthetünk a modern technika révén, akik nem rendelkeznek számítógéppel (vagy Internet-előfizetéssel). Mindez a legújabb, spyware- és adware-mentes Skype változattal ki is próbálható, ami akár a Terminal Download adatbázisából is letölthető. A Skype egyébként több nagy távközlési vállalattal (Colt Telecom Group, iBasis, Level 3 Communications, Teleglobe) is megállapodott, így tovább bővült azoknak a köre, akiket el lehet Interneten keresztül érni, rendelkezzenek akár csak hagyományos telefonnal is. Ráadásul frissült a linuxos felhasználók számára készített változat is.

A szoftver egyébként azonnali üzenőkliensként is használható, de legfontosabb szolgáltatása természetesen az internetes hangátvitel. A program internetes és Internetről kiinduló hívások (SkypeOut) kezelésére képes, ám vezetékes vagy mobiltelefonos hálózatból egyelőre még nem lehet Skype-felhasználót elérni. Előre fizetve lehet igénybe venni a SkypeOutot, 12, 30, 62 dolláros csomagok megvásárlásával. Ez a VoIP technológia olcsósága miatt szép hasznot hoz az üzemeltetőknek, de a fejlesztők további bevételi forrásokra pályáznak a prémiumszolgáltatások révén (például hangposta biztosításával).

Az 1.1.0.47-beta változat néhány újdonsága

– megújultak a nyelvi támogatások
– továbbfejlesztették a kapcsolódási folyamatot valamint a chat-szinkronizációt is
– a felhasználói jelenlét érzékelését is upgrade-elték
– a telepítő kisebb méretű lett, köszönhetően a tömörítési fejlesztéseknek
– lecsökkent a szoftver erőforrás-igénye (memória, processzor)
– kisebb hibákat kijavítottak



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés