Connect with us

Hirdetés

technokrata

Montana: sikeres fordulat

Laptop

Montana: sikeres fordulat

A vállalat nagy valószínűséggel túlteljesíti a 2004. évi terveit.

„Konkrét problémákra választ hozó saját fejlesztésű szoftverek, az IT világának érthetőbbé és kézzelfoghatóbbá tétele ügyfeleink és reménybeli ügyfeleink számára, valamint olyan partnerkapcsolatok kiépítése, amelyek átvészelik a gazdaság legkeményebb viharait is” – összegezte Vadász Pál elnök-vezérigazgató a Montana Rt. idei stratégiai fordulatának lényegét. Hozzátette: ”Az első háromnegyed év eredményei is alátámasztják az irányváltás helyességét.”

A Montana Rt. és információvédelmi megoldásokra szakosodott leányvállalata, a Noreg Kft. 2004. első kilenc havában 2,41 milliárd forint árbevétel mellett 26 millió Ft működési eredményt, 125 millió forint EBITDA-t és 17,6 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el.

A társaság piacain az év első hat havában enyhe élénkülés volt tapasztalható az előző év hasonló időszakához mérve, míg a harmadik negyedév forgalmára a két nyári hónapban szezonálisan jelentkező alacsonyabb vevői aktivitás volt érzékelhető.

Az élénkülés elsősorban a magánszféra szegmenseire jellemző – a Montana jelentős infrastrukturális beruházásokat nyert a telekommunikációs, az ipari és a kereskedelmi piaci szegmensekben.

A Montana piacaira az előző két évre jellemző trendek folytatódtak: a horizontális piacokat tekintve a szolgáltatások aránya az árbevételből 40%, ezen belül az infrastruktúrához köthető szolgáltatások és a dokumentumkezelési megoldások dominálnak, ugyanakkor élénkül az adatvédelmi szolgáltatások piaca is.

A vertikális piacokat tekintve a kormányzat részesedése 14%, az iparé 28%, a kereskedelem és telekommunikációs ágazaté 44%, míg a pénzintézeti szektoré 14%.

A háromnegyed évi eredményt és a társaság megrendelés-állományát elemezve, valamint figyelembe véve a piac éves szezonalitását, elmondható, hogy a Montana nagy valószínűséggel túlteljesíti a 2004. évi terveit és képes lesz a 2003-as mérleg szerinti eredmény megduplázására.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés