Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ (egyik) legkönnyebb notebookja

Laptop

A világ (egyik) legkönnyebb notebookja

A Samsung nevéhez fűződik a világ egyik legkisebb tömegével rendelkező noteszgépének létrehozása.

A hordozható számítógépek egyre nagyobb része készül asztali funkciójú PC-k lecserélése gyanánt, de még mindig jelentős szeletet birtokolnak a piacból azon notebookok, melyek kifejezetten előtérbe helyezik a mobilitást. Egy ilyen eszköznél létfontosságú a minél kompaktabb méret és a minél kisebb tömeg. Ez utóbbiban az élen áll a Samsung nemrég bejelentett Sense Q30-as típusa, mely mindösszesen 1,08 kg-ot nyom a mérlegen.

12,1 colos LCD-vel rendelkezik a távol-keleti gyártó legújabb noteszgépe, aminél még éppen elfért a normál méretű notebook-billentyűzet. Centrino platformra építkezik: egy 1,1 GHz-es (733) Intel processzorral szerelték fel, mely mellé 256 MB-nyi DDR SDRAM társul. Merevlemezének kapacitása 40 GB, optikai meghajtó viszont már csak külső csatolással kapcsolható a rendszerhez. Belekerült egy öt-az-egyben memóriakártya-leolvasó és természetesen a vezetékmentes hálózati csatlakozás (802.11g) lehetősége is.

Mit tud még a kis masina? Például 3D-s hanghatások megszólaltatását, melyhez segítséget nyújtanak sztereó hangszórói. Mivel aktív hűtőelemeket nem tartalmaz, ezért szinte teljesen zajtalan a működése (a winchester lemezeinek forgásától eltekintve). Ez, valamint a csökkentett feszültségű processzor alkalmazása lehetővé teszi, hogy akár három és fél órán keresztül is működhessen egy akkumulátorról a Sense Q30-as. Kiegészítő teleppel már akár 7 órás üzemidőt is el lehet érni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés