Connect with us

Hirdetés

technokrata

Keresés: a Microsoft felvette a kesztyűt

Laptop

Keresés: a Microsoft felvette a kesztyűt

A Google minap tett bejelentését nem hagyta szó nélkül a redmondi szoftverfejlesztő.

A Google másfél hete jelentette be desktop szoftverét, mely helyileg keres internetes adatok után. A nem túl fantáziadúsan elnevezett Google Desktop Search voltaképp egy olyan vékonykliens alkalmazás, ami lehetővé teszi az emberek számára, hogy saját e-mailjeik, Microsoft Office dokumentumaik, AOL csevegőlogok és már korábban megnézett weboldalak között kutassanak.

Igaz, hogy az internetezők között dominánsnak mondható Windows operációs rendszer rendelkezik saját file-keresővel, ám annak korlátjaira már Redmond is felfigyelt. Mivel következő generációs OS-e (melyben változás várható e téren) várhatóan csak 2006 folyamán jelenik meg, s a szoftverfejlesztő gigász nem tett különösebb lépéseket ezen a téren például a Windows XP-ben, ezért a lehetőség nyitva állt a Google előtt – amivel a vállalat élt is.

Pár napja azonban bejelentették a szoftverfejlesztő gigásznál, mintegy reagálva a Google bétatesztjére, hogy felveszik a kesztyűt. John Connors, a Microsoft egyik gazdasági igazgatója egy konferencián közölte, hogy még az idei év vége előtt megjelentetnek az MSN márkanév alatt egy úgy keresőtechnológiát – igaz, a Google-höz hasonlóan csak bétateszt állapotban. Ez nagy előrelépés a júliusi bejelentéshez képest; akkor Yusuf Mehdi, az MSN részleg vezérigazgatója mindössze annyit árult el, hogy még a Longhorn megjelenése előtt elérhetővé válik a szoftver.

Bár nem túl szorosan kapcsolódik ide, de a két vállalat rivalizálásában egy érdekes új adalék, hogy a Google a múlt héten megerősítette: hamarosan irodát nyit Kirklandben, Washington államban. A település Seattle kertvárosi részéhez tartozik – ha valakinek még mindig nem ugrik be: ez azt jelenti, hogy szinte ˝kőhajításnyira˝ a Microsoft redmondi ˝főhadiszállásától˝ telepszik meg az internetes vállalat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés