Connect with us

technokrata

Forgalomban az új Seagate merevlemezek

Laptop

Forgalomban az új Seagate merevlemezek

A gyártó bejelentette, hogy már megkezdte a noteszgépekbe szánt legújabb winchestereinek szállítását.

Még a nyár elején írtunk a Seagate legújabb notebook winchesteréről. Akkor a Momentus család, mely a gyártó noteszgépekhez készített háttértárolóinak tagjait tartalmazza, két új modellel gyarapodott. A Momentus 5400.2 két lemezes kialakítással jött létre, korongonként maximum 50 GB-os tárolókapacitással rendelkezik: ebből látható, hogy ez a winchester maximálisan 100 GB-nyi adat befogadására képes. A 2,5 colos méretű eszköz lemezei percenként 5400 fordulatot tesznek meg, ezzel gyorsnak mondhatók ebben a szegmensben (egy tipikus merevlemez ezen értéke a noteszgéppiacon 4200 RPM). A gyártó közleménye szerint ezzel együtt tovább bírja egy hordozható számítógép egy akkumulátor-töltésről, mint a korábbi, 4200 RPM változatok.

Nos, a fenti típust a napokban kezdte meg szállítani a gyártó, így nemsokára már notebookszériákban is találkozhatunk vele. A másik, Momentus 7200.1 névre hallgató modellje – mely szintén 8 MB-os cache-sel rendelkezik – is hamarosan elérhetővé válik. Ez utóbbi 40, 60 és 100 GB-os kapacitásokkal rendelkező altípusokkal bír, s ezek közül mindegyik 7200 RPM-re képes, ami nagyon ritka ebben a piaci szegmensben.

A Momentus család új tagjai 800 Gs ellenállással rendelkeznek kikapcsolt állapotban, ennek megfelelően meglepően jól bírják a fizikai behatásokat. Ugyanez az érték működés közben 250 Gs, ami a gyártó szerint elegendő arra, hogy akár nehéz körülmények között használni tervezett, úgynevezett rugged notebookokban is helyt állhassanak (tipikusan például a hadsereg igényel ilyen eszközöket). Ezen paraméterek elérését nagyban segíti a Seagate G-Force Protection névre keresztelt technológiája.

A kisebbik változat párhuzamos ATA/100-as csatolófelülettel rendelkezik; a nagyobb átviteli sebességre képes típus is kapható ebben a kialakításban, de létezik egy soros ATA150-es interfészű verziója is. Mindegyik modell rendelkezik a gyártó QuietStep névre keresztelt fejlesztésével, ami csendessé teszi a működésüket.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés