Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SanDisk Extreme memóriakártyák bírják a szélsőséges időjárási körülményeket

Laptop

A SanDisk Extreme memóriakártyák bírják a szélsőséges időjárási körülményeket

Két amerikai expedíció bebizonyította, hogy a SanDisk Extrem memóriakártyák mind a Szahara tikkasztó forróságában, mind az Északi Sark metsző hidegében megbízhatóan működnek akkor is, amikor az ember fizikai ellenálló-képességének határához ért.

A kegyetlen időjárási körülményekre és gyors pillanatfelvételekre tervezett SanDisk Extreme kártyákra esett a választása sok fényképésznek és túrázónak, erős felépítésük, valamint gyors írási és olvasási sebességüknek köszönhetően. A kártyák működését -25 Celsius foktól +85 Celsius fokig tesztelték, és az utóbbi két hónapban igazán extrém környezetben tették őket próbára.


Legutóbb egy, a kietlen Szaharát átszelő csoport vitte magával a SanDisk Extreme CompactFlash kártyákat. A csoport tagjai gyalog és teveháton tették meg az utat a líbiai sivatagon át, és ők voltak az első amerikaiak, akik újra beléphettek Líbiába, mióta az Egyesült Államok és Líbia helyreállította kapcsolatait és az utóbbi megszüntette a beutazási korlátozásokat. A kirándulást az 53 éves, nemzetközi elismertségnek örvendő idegenvezető, túrázó és író, Richard Bangs szervezte, aki a Microsoftnak honlapot, az MSNBC-nek pedig videót készített. Hozzá társult a 36 éves fotóriporter, John Canning, aki a csoport hivatalos fényképésze lett.

Bangs, Canning és két másik társuk fáradtan, a forróságtól kimerülten, de sikeresen fejezték be az 5 napos túrát. Időnként 58 Celsius fokos égető talajon kellett járniuk, skorpiókkal, kígyókkal és homokviharokkal harcolva. A csoport eredetileg 10 főből állt, de közülük hatan időközben feladták.

Áprilisban, a San Franciscói-öböl 39 éves kutatója, Wave Vidmar elindult expedíciójára, hogy ő legyen az első amerikai, aki sível, gyalogszerrel és úszva egyedül és támogatás nélkül eléri az Északi-sarkot. Az orosz partoktól indulva közel 400 mérföldet tett meg, mielőtt kései indulása és az orosz sarkkutató állomás korai bezárása miatt kényszerűen feladta kísérletét 260 mérfölddel a cél előtt. Vidmar szélviharokat és csontig hatoló, -49 Celsius fokos fagyot is kibírt, és az úton eltört bokáját ipari ragasztószalaggal rögzítette. Attól függetlenül, hogy a felszerelése tönkrement, a SanDisk Extreme CompactFlash kártyák sosem hagyták cserben őt.

Mindkét expedíció a modern technológiát felhasználva adott életjeleket magáról. Vidmar minden éjjel letöltötte a képeket a Nikon Coolpix 3100-as és 5400-as digitális kameráiról a HP iPaq 5555 és 2115 hordozható számítógépeire, majd egy hordozható Iridium Motorola 9505 műholdas telefonon keresztül a honlapjára töltötte fel azokat. A szaharai küldetés során Canning a legtöbb fényképet a Nikon D1x nevű digitális tükörreflexes fényképezőgépével készítette. Véleménye szerint az Extreme kártyák a forróságban és az állandó porban is tökéletesen teljesítettek.

Tanya Chuang, a SanDisk Extreme és Ultra II kártyákért felelős marketingmenedzsere szerint jelentős különbség van aközött, hogy egy flash memóriakártyát laboratóriumi, vagy valós körülmények között tesztelnek.

A SanDisk Extreme kártyák fotó- és műszaki szaküzletekben valamint online boltokban vásárolhatók meg, CompactFlash, SD és Memory Stick PRO formátumokban, és tárolási kapacitásuk 256 MB és 2 GB között mozog. Tartalmazzák a RescuePRO software-t, amellyel visszaszerezhetők a véletlenül kitörölt képek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés