Connect with us

Hirdetés

technokrata

SAP upgrade az Antenna Hungáriánál

Laptop

SAP upgrade az Antenna Hungáriánál

Az SAP R/3 4.7 verzió minden komponense és az Oracle 9i adatbázis-kiszolgálója natív módban támogatja a PA-RISC és az Itanium alapú HP-UX szervereket.

Az Antenna Hungária Rt. (AH Rt.) SAP R/3 rendszerének 1999-es bevezetése során – alapos előkészítő munkát követően – HP gépeket választott kialakítandó rendszere platformjául. A döntést befolyásoló legfőbb szempontok a megbízhatóság, a stabilitás, a megfelelő ár/teljesítmény arány, a méretezhetőség, a szakértői háttér, továbbá a helyi HP képviselet és az SAP tanácsadó-üzemeltető cég, a UNITIS Rt. gyakorlata voltak. Az AH Rt. a hatékony, hosszú távú beruházás és a biztonságos üzemeltetés mellett tette le voksát.

„A több éves üzemeltetési tapasztalat alapján elmondható, hogy az általunk meghatározott szempontok szerint bizonyítottan jó választás volt a HP platform.” – kezdte Némethné Molcsányi Edit, az Antenna Hungária informatikai igazgatója.

Az SAP rendszer 2004. évi upgradejével kapcsolatban meg kellett vizsgálni a rendelkezésre álló technológiai lehetőségeket. A meglévo HP L1000 fürtözött (cluster) rendszeren futó SAP R/3 4.0 hosszú ideig kielégítette a teljesítménnyel szembeni elvárásokat és a felhasználói igényeket. A SAP új 4.7-es verziója viszont magasabb igényeket támasztott a hardverrel szemben és ezeket az igényeket kellett hardverbővítéssel kiszolgálni.

A rendszer üzemeltetői által már jól ismert HP-Unix operációs rendszer megtartása mellett a hosszú távú karbantartási és bővítési lehetőséget, a legújabb technológia alkalmazását és a megfelelő teljesítményt a PA-RISC-ről az Itaniumra való átállás garantálja. A HP nyitott platform stratégiája lehetővé teszi más gyártók eszközeinek (például EMC vagy IBM tárolók) rendszerbe illesztését is. A HP Unix technológiája szoftveroldalon is alkalmaz olyan megoldásokat – particionálás, menedzselhetőség – melyek használatával a hardver teljesítménye optimalizálható.

A SAP R/3 4.7 verzió minden komponense támogatja az Itanium alapú HPUX szerver környezetet. A HP Itanium kiszolgálói kiváló eszközök az informatikai infrastruktúra konszolidációjára: a HP multiOS stratégiája ugyanis lehetővé teszi, hogy ugyanazon a hardveren több operációs rendszert (HPUnix, Windows, VMS, Linux) futtassanak a felhasználók. A jelenlegi SAP R/3 4.7 verziója illeszkedik a HP Integrity szervercsaládjához, amellyel stabilan magas teljesítményszint érhető el.

„A HP Itanium olyan új platform, amely a tapasztalatok szerint stabil, megbízható megoldás a teljes vállalati működést támogató integrált rendszer futtatására.” – mondta az AH részéről Némethné Molcsányi Edit.

Az SAP rendszer akkor frissíthető a legalacsonyabb ráfordítással, ha a futtató operációs rendszer a korábbiakkal azonos gyártói platformon marad. Ebben az esetben ugyanis az évek során kialakított céges informatikai kultúra fejlesztése nem igényel olyan többletforrásokat, amelyek egy teljesen új környezet megvalósítása során jelentkeznének. Így az új HP platform mind technológiai, mind gazdaságossági szempontok alapján hatékony megoldást jelent a SAP R/3 verzióváltással kapcsolatos infrastruktúra- beruházásokra.

„A UNITIS széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik az SAP új 4.7 verziójának bevezetésében – az országban egyedülálló módon – HP Itanium szerver környezetben is.” – mondta Kaufmann Kálmán, a UNITIS ERP rendszerek értékesítési igazgatója.

Az Antenna Hungáriánál végrehajtott feladatokat az SAP R/3 verzióváltása indukálta, de ezen túl a hardver korszerűsítésére és a rendszer funkcionalitásának bővítésére is sor került. A rendszerbe az AH Rt. olyan új komponenseket igényelt, mint a számlaigazolás elektronikus kezelése, a vállalatok közötti konszolidáció megvalósítása, a beruházáskezelési PS-IM modul bevezetése és a pénzügyi eszközkezelés kiterjesztése. Az upgrade befejezését követően, jelenleg a fejlesztések végrehajtása zajlik. A tervek szerint ez a munka még idén lezárul.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés