Connect with us

Hirdetés

technokrata

A World Cyber Games 2004 győzteseit San Francisco-ba várják

Laptop

A World Cyber Games 2004 győzteseit San Francisco-ba várják

A legrangosabb hazai e-sport rendezvényen 500 résztvevő öt számítógépes játékban mérte össze tudását.

A több mint 3,5 millió Ft összdíjazású verseny cyberharcosai 52 órán keresztül, 1200 amper áramellátottság igénybevételével játszottak. A zökkenőmentes versenyhez a 40 darab szerver biztosította a 2000 Mbit/sec adatforgalmat. A CounterStrike taktikai akciójátékot az XDK klán ötfős csapata nyerte ˝Dozer˝ vezetésével. Az Unreal Tournament 2004 egyéni akciójátékból Szatay Zoltán került ki győztesen. A StarCraft: BroodWar stratégiai játékot Zentai György nyerte, az ugyancsak stratégiai játék WarCraft III Frozen Throne győztese pedig Szabó Bálint lett. Az idei új belépő játék a FIFA Soccer 2004 virtuális focijáték, melyben Juhász Ádám vezette győzelemre csapatát. A World Cyber Games 500 magyar versenyzője közül ők kilencen a Samsung Electronics Magyar Rt. támogatásával jutottak tovább a 400 ezer dollár (80 millió forint) összdíjazású San Franciscó-i nemzetközi döntőbe.

A selejtezőkön a játékosok a saját számítógépeikkel, a döntőkben pedig a szervezők által biztosított, Samsung SyncMaster TFT monitorokkal ellátott gépeken vettek részt a versenyben. A szélessávú, 8 Gbit/sec átviteli sebességű Internet-kapcsolatot a szervezők biztosították. ˝Hetekig edzettünk a barátaimmal.˝ – mondta Dozer, a nyertes XDK klán vezetője, aki ˝civilben˝ rendszergazdaként dolgozik. Véleménye szerint a WCG-n való részvétel hasonló nagy állóképességet és felkészülést kíván, mint egy olimpia. Ezért is nevezik ezeket a LAN (Local Area Network) partikat cyber- vagy e-sport rendezvénynek. Dozer már évek óta személyesen is ismeri cyberharcos-társait, noha az ország különböző pontjain élnek. Elmondása szerint az Internet és a játék segítségével napról napra új barátokra talál, akikkel az élet más területein is sokszor támogatják egymást.

A magyar válogatott a következő versenyszámok győztesei közül kerül ki:

• Half Life: CounterStrike: csapat (5 vs 5)
• StarCraft: BroodWar: egyéni
• Unreal Tournament 2004: egyéni
• WarCraft III.: Frozen Throne: egyéni
• FIFA Soccer 2004: egyéni

˝Az elmúlt négy év alatt többek között a WCG-nek is köszönhetően a számítógépes játékipar jól jövedelmező üzletággá fejlődött, és Dél-Koreában a számítógépes játékok már egyfajta nemzeti sporttá váltak. Hasonló trend észlelhető hazánkban is, bár a világbajnokságon eddig elért legjobb eredményünk egy 12. hely volt. Hazánkban elsősorban a 14-25 közötti korosztály tagjai foglalkoznak rendszeresen a számítógépes játékokkal, de a WCG történelme során a legfiatalabb résztvevő 8, míg a legidősebb 62 éves korában csatlakozott hozzánk.˝ – mondta Szigetvári József, az IDG Magyarországi Lapkiadó lapigazgatója, a verseny egyik szervezője.

˝A Samsung büszke arra, hogy világszerte támogatja a digitális szórakoztatás egyik legizgalmasabb eseményét. Úgy gondoljuk, hogy a rendezvénysorozat túlmutat a videojáték-kultúra középpontba állításán. Vállalatunk a bajnokság megrendezésével hozzájárulhat a világ fiataljainak nyelvi és földrajzi akadályoktól mentes békés egymás mellett éléséhez és barátságához.˝ – tette hozzá Tarlacz Zoltán, a Samsung Electronics Magyar Rt. marketingigazgatója.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés