Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows-os programok Linux környezetben

Laptop

Windows-os programok Linux környezetben

A Lycoris révén Windows-os alkalmazásokat lehet futtatni a nyíltforrású operációs rendszer alatt.

A Linux egyik legnagyobb hátránya a Windows-hoz képest a szoftverellátottságának alacsonyabb szintje – mivel a Microsoft operációs rendszere elterjedtebb, ezért arra több program is létezik. A pingvines OS népszerűségének töretlen emelkedésével ugyan egyre jobbá válik a helyzet, de még közel sem nevezhető kielégítőnek. Mit lehet ilyen esetben csinálni? Aki megteheti, az több számítógépet tart fenn e célra, és heterogén hálózati környezetet alakít ki – de van rá megoldás Linux alatt is. Például a Lycoris Powerpackje.

Ez utóbbinak a napokban jelent meg 1.4-es változata, mely által a Windows-os alkalmazások könnyebben futtathatók, mint a korábbi verziókkal. Maga az alkalmazás már integrálásra került a Lycoris asztali operációs rendszerével is, így aki beszerzi a vállalat szoftverét, az az OS-sel együtt megkapja a Powerpacket is. Jon Parshall, a fejlesztők vezetője elmondta, hogy ennek révén a Windows-ról való migrálás egyszerűbbé válik, s a költségek leszoríthatók. ˝Rendszerünk nem igényli a Windows egy licencelt változatát, ehelyett úgy működik, hogy elhiteti a Microsoft alkalmazásaival, hogy azok egy Windows-os PC-n futnak.˝

Mindez azt jelenti, hogy legyen bár otthoni vagy üzleti felhasználó, anélkül térhet át Linuxra, hogy fel kellene hagynia a Word és/vagy az Excel használatával. Ezek a szoftverek ráadásul a natív sebességükkel futtathatók, tehát semmilyen lassulást nem tapasztal az a felhasználó, aki nem az eredeti környezetben alkalmazza a Microsoft irodai programcsomagjának részeit.

A vélemények ugyanakkor megoszlanak a megoldásról. James Governer, a Red Monk egyik szoftverelemzője úgy vélekedett, hogy a fejlesztők eredményei nagy előrelépést jelentenek, ugyanakkor a kiadás kevésbé rugalmassá teszi a disztribúciót más linuxokkal szemben. Mindezektől függetlenül a szoftver már elérhető: a Powerpack 1.4-es változata 41 eurós áron megvásárolható a készítők weboldaláról.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés