Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sun: népszerű a Java Desktop System, bepillantás a Project Janus-ba

Laptop

Sun: népszerű a Java Desktop System, bepillantás a Project Janus-ba

A cég a LinuxWorld konferencia keretében bepillantást engedett a Solaris 10 OS egyik új, Project Janus kódnevű technológiájába, amely lehetővé teszi a bináris Linux-alkalmazások változatlan formában történő futtatását Solaris OS alatt.

A Sun Java Desktop Systems-e egyre népszerűbb a világon. Komoly keret-megállapodások születtek kormányzati szervekkel és más nagy intézményekkel. Ilyen megállapodás jött létre a Kínai Népköztársasággal arról, hogy a Sun az országba legalább 200 millió JDS-t telepít. Egy másik példa Írország, amelynek egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatási szervezete, az Allied Irish Bank 7500 asztali felhasználóját állítja át a teljes fiókhálózatban a Sun Java Desktop Systemre.

A Project Janus célja, hogy a vegyes Solaris OS és Linux környezeteket használó vásárlók szélesebb körben férhessenek hozzá a mindkét operációs rendszerhez írt alkalmazásokhoz, illetve kihasználhassák azon (akár belső, akár külső fejlesztésű) linuxos alkalmazásokat, amelyek még nem elérhetők Solaris OS alatt. A linuxos kölcsönös együttműködés segít kiaknázni a vállalati szintű Solaris OS biztonságát, méretezhetőségét és megbízhatóságát anélkül, hogy további x86 alapú hardvert kellene beszerezni.

A Project Janus a tervek szerint többféle kölcsönös együttműködési igényt is kiszolgál. Az informatikai vezetők hatékonyabb működést érhetnek el a jobban együttműködő Solaris/Linux környezettel. A fejlesztők egyetlen munkaállomáson, szerveren fejleszthetik, tesztelhetik és helyezhetik üzembe az alkalmazásaikat. A rendszergazdák kiaknázhatják a két platformhoz egyformán szükséges készségeket, végül pedig az N1 Grid Container szoftverrel együtt virtuális Linux környezet hozható létre egy Solaris rendszeren, elszigetelve a solarisos és linuxos alkalmazásokat nemcsak egymástól, hanem a rendszer meghibásodásaitól is. A Project Janus célja, hogy 100 százalékos kompatibilitást nyújtson a Red Hat Enterprise Linux 3 (RHEL 3) kiadással.

A Linux alkalmazások a Solaris 10 OS többi előnyével együtt használhatók. Ilyen például egy nagyteljesítményű eszköz a problémák valós idejű diagnosztizálásához (dinamikus nyomkövetés), a szolgáltatások rendelkezésre állásának egy úttörő megközelítése online hibafelderítéssel és automatikus helyreállással (prediktív öngyógyítás), egy önfelügyelő OS file-rendszer technológia, amely 16 milliárdszor nagyobb kapacitást biztosít, mint a jelenlegi file-rendszerek (Dynamic File System).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés