Connect with us

Hirdetés

technokrata

Acer Aspire 1800: szélesképernyős, asztali notebook

Laptop

Acer Aspire 1800: szélesképernyős, asztali notebook

Az Acer az első 17˝-os kijelzővel bíró notebookok sikereit szem előtt tartva bemutatta az új Acer Aspire 1800-as sorozatot. Az új notebook-család 17˝-os, szélesképernyős kijelzővel, új formatervezéssel, valamint széles körű felhasználási lehetőségekkel kerül forgalomba.

Az Acer Aspire 1800 modellek az Intel Pentium 4-es processzorain alapulnak, melyek támogatják Hyper Threading technológiát, 3 GHz-es órajellel, 1 MB L2 gyorsítótárral és 800 MHz rendszerbusszal rendelkezik a lapja, amit a PCI Express architektúrával bíró Intel 915P lapkakészlete egészít ki. A 512 MB DDR333 rendszermemória 2048 MB-ig bővíthető, ATA-100-as merevlemeze 80 GB-os.

Ezek az első Acer notebookok, melyek 1440×900 képpont felbontású, 16 millió színt megjelenítő, fényes, 17˝-os, WXGA szélesképernyős kijelzővel készültek. Ezt az LCD-t az ATI Mobility Radeon X600 PCI Express X16 grafikus kártya vezérli, mely 64 MB külső DDR VRAM-mal és a DirectX 9.0 támogatással rendelkezik. Ezek a jellemzők teszik az Aspire 1800-at az asztali számítógépek teljesítményéhez mérhetővé, ugyanakkor hordozhatóvá.

Az Acer Aspire 1800 minden multimédia-képességgel rendelkezik, beleértve a DVD/CD-RW kombó vagy a legújabb DVD-Supermulti meghajtót, S/PDIF támogatást a digitális hangfalakhoz, az 5 az 1-ben kártyaolvasót (MultiMediaCard, Secure Digital, SmartMedia, xD-Picture Card és Memory Stick) és az Aspire Arcade technológiát az audió CD és DVD kezelésért. Az Aspire 1800 a 2.1 csatornás hangfalak, a beépített mélynyomó (5 W-os összteljesítmény) és mikrofon által felsőkategóriás hangrendszerrel büszkélkedhet.

A körülbelül 4,5 kilogrammos Acer Aspire 1800 ugyan nem dicsekedhet hosszú üzemidővel (lítium ion akkumulátoráról körülbelül 1 óráig használható), de nem is ilyen felhasználásra terveztetett. A notebook széles körű kapcsolódási lehetőségeket kínál az integrált V.92 56 Kbps fax/modemen és a gigabites Ethernet kártyán keresztül. A vezeték nélküli kapcsolatot az IEEE 802.11g biztosítja, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználó vezeték nélküli Internet-kapcsolatot hozzon létre és ellenőrizze e-mail-postafiókját vagy egyszerűen csak szörfözzön az Interneten, bárhol legyen is. Egyes modelleken ezt kiegészíti még a Bluetooth technológia a PAN-kapcsolat érdekében. Minden modellen megtalálható a bemeneti/kimeneti csatlakozók teljes tárháza, beleértve négy USB 2.0, egy S-video, egy infravörös (FIR), egy Firewire IEEE 1394 csatlakozót és a 32 bites type II PCMCIA CardBus bővítőhelyet.

Az Acer Aspire 1800 notebookok előtelepített Microsoft Windows XP Home operációs rendszert használnak, melyhez rendszer-helyreállító CD-t is mellékel a gyártó. A teljes méretű 103 gombos billentyűzeten Euro gomb és érintőmező is található, ami kiegészül még az új eKey megoldással is. A három gyorsindító gomb, a Médiakonzol Arcade-dal (és egy egész sor médiavezérlő gombbal), illetve a távirányító könnyűvé és kényelmessé teszi a legfontosabb alkalmazások és szórakoztató programok azonnali elérését.

Az Acer Aspire 1800 notebookokhoz igen sok kiegészítő szoftver tartozik, ilyen például a Norton Antivirus, az Aspire Arcade (CyberLink PowerDVD technológia) a DVD-ROM-ok megtekintéséhez, valamint az NTI CD Maker és az Adobe Acrobat Reader. A noteszgéphez az Acer 1 év nemzetközi utazó-garanciát biztosít, mely kiterjeszthető 3 évre a notebook véletlen sérülését is lefedő AcerAdvantage szolgáltatással.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés