Connect with us

technokrata

Panasonic LUMIX DMC-FZ3 és DMC-FZ20

Laptop

Panasonic LUMIX DMC-FZ3 és DMC-FZ20

A Panasonic a napokban mutatta be 12x-es optikai zoommal rendelkező legújabb digitális fényképezőgépeit.


A LUMIX DMC-FZ3 12x-es optikai zoomja (ami egy 35 mm-es filmes gépnél megfelel egy 35 mm-420 mm objektívnek) kiváló, F2.8 fényerővel rendelkezik az egész zoom tartományban. Ez a modell még a távoli tárgyakat is kivételes tisztasággal és részletességgel képes megörökíteni. A méltán világhírű Leica cég kiváló Leica DC Vario-Elmarit objektívvel szerelt LUMIX digitális fényképezőgépek a filmes gépekkel megegyező színárnyalást és színhatást képesek elérni. A 3,1 megapixel felbontású DMX-FZ3 csupán 290 grammot nyom, ami 10 százalékkal kevesebb mint az előző modell tömege.

A Panasonic a profi felhasználókra is gondolt. Az 5 megapixel képfelbontásra képes LUMIX DMC-FZ20 12x optikai zoomja F2.8 fényerővel bír, valamint többféle manuális beállítás – így az állítógyűrűvel szabályozható fókusz, illetve a külön-külön beállítható blendeérték és expozíciós idő – is megvalósítható. A manuális expozíciós beállítások lehetővé teszik, hogy az alkotói eszköztár bővítéseként szándékosan túl- vagy alulexponált képeket készíthessünk – épp úgy, mint egy filmes géppel.


Mindegyik új modell rendelkezik beépített USB porttal és SD memóriakártya-nyílással, így sokféle SD kártyás csatlakozási lehetőség nyílik meg előttünk: PC-k, TV készülékek, DVD felvevők, hogy néhányat említsünk.

Az új termékekkel kapcsolatban Mr. Mamoru Yoshida, a Panasonic AVC Networks Company cég DSC üzleti és fejlesztési központ igazgatója elmondta: ˝Ezekbe az új modellekbe saját fejlesztéseink legjavát – például a MEGA O.I.S. és a Venus áramkörös LSI II – éppúgy beépítettük mint a Leica Camera cég fejlett optikai technológiáját. Az eredményül kapott rendkívüli minőség – ami a kompakt és csúcsmodell LUMIX gépeket egyaránt jellemzi – izgalommal vegyes várakozással tölt el bennünket. A sokféle igény kielégítésére tett erőfeszítéseink eredményeképp úgy gondoljuk, hogy képesek leszünk a digitális fényképezőgépek iránti vásárlói érdeklődés fenntartására, vagy további növelésére is˝.

A vállalat becslése szerint 2004-ben a japán piac igénye 1 millióval 9,5 millió darabra bővül, és 2005-ben várhatóan túllépi a 10 millió darabot.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin