Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ricoh AficioFX16: multifunkciós készülék A4-es mérethez

Laptop

Ricoh AficioFX16: multifunkciós készülék A4-es mérethez

Ricoh AficioFX16: A4-es méretű nyomtatás, másolás, faxolás és színes szkennelés egy készülékben.

Az irodatechnikai eszközöket gyártó Ricoh bemutatta az Aficio termékcsalád új tagját, az AficioFX16 asztali multifunkciós készüléket, amely A4-es méretben nyomtat, másol, színesben szkennel és faxol, így ideális megoldás a kis létszámú irodákba. Az eszköz festékpatronja ún. all-in-one típusú, azaz egyetlen festékkazettára van csak szükség. A scan to e-mail funkció és a nagy sebességű faxtovábbítás még hatékonyabbá és gyorsabbá teszik a kommunikációt. Kategóriájában egyedülálló módon az AficioFX16 a vastag papír kezelésére is képes.

A kompakt felépítésű, kis helyigényű AficioFX16–tal minden irodai feladat elvégezhető: a másoló, a nyomtató, a szkenner és a fax az alapkiépítés része, a működéshez egyetlen festékkazettára van csupán szükség, az ún. „plug and play” rendszerű telepítést követően a készülék azonnal üzemkész. A bemelegedési idő mindössze 42 másodperc, az első másolat 12 másodperc alatt elkészül, a másolási sebesség 16 lap/perc. A kompakt kialakításnak és az alacsony zajkibocsátásnak köszönhetően az AficioFX16 közvetlenül a felhasználó mellett elhelyezhető. A készülék bemeneti és kimeneti papírtálcája is belső kiépítésű, a kézi adagolóba pedig akár 163 g/m2 súlyú papír is helyezhető.

Az AficioFX16 kezelőpanel a termékcsalád többi tagjához hasonlóan logikus elrendezésű és egyszerűvé teszi a készülék használatát: az egyes funkciók egyértelműen elkülöníthetők, a készülék állapota világosan látható, az egyes munkák pillanatok alatt beprogramozhatók. A 600 dpi-s felbontásnak és az egyszeri beolvasás-többszöri másolat technológiának köszönhetően az eszközzel kiváló minőségű, professzionális üzleti dokumentumok készíthetők úgy, hogy a többpéldányos másolás közben, még a normáltól eltérő eredetik esetén sem romlik a minőség. Az alapkiépítésben 8 MB nyomtatómemória lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségű dokumentumot tároljon a készüléken.

Az AficioFX16 sztenderd 24 bites szkennere és a beépített TWAIN meghajtó lehetővé teszi, hogy a felhasználó a fekete-fehér és a színes eredetiket is közvetlenül a számítógépére küldhesse. Könyvek és magazinok az üveglapról közvetlenül szkennelhetők. A készülékhez szintén alapkiépítésben tartozik a 30 lapos eredeti-behúzó, amellyel a többlapos eredeti dokumentumok is könnyen feldolgozhatók. A 33,6 Kbps sebességű modemnek és a nagy sebességű nyomtatóműnek köszönhetően az AficioFX16 gyorsan feldolgozza a beérkező faxokat. Egyszerre több feladat is elvégezhető, mivel a készülék a memóriából dolgozik, amely növeli a megbízhatóságot és a felhasználó kényelmét.

Az eszköz karbantartása a sokféle funkció ellenére is nagyon egyszerű. Ha kifogy a festék, a festékkazetta könnyen és gyorsan kicserélhető, így nincs a munkában fennakadás. Az AficioFX16 a Ricoh termékeinél már megszokott környezetbarát tulajdonságokkal rendelkezik: az energiafelhasználás, az ózon- és a zajkibocsátás szintje alacsony, és ha nincs használatban, automatikusan energiatakarékos üzemmódba kapcsol bizonyos idő után.

Az AficioFX16 a Ricoh legkisebb, hálózatban is működtethető multifunkciós eszköze, amely digitális másoló, nyomtató, szkenner és fax funkciókkal rendelkezik, illetve átfogó dokumentumkezelési és utómunkálati lehetőségeket biztosít. A Ricoh egyike a legszélesebb termékportfolióval, valamint szoftvermegoldásokkal rendelkező irodatechnikai eszköz-gyártó vállalatoknak.

Jeroen van Beem, a Ricoh Europe B.V. termékmenedzsere büszkén mutatta be az AficioFX16-ot, ezt a kis helyigényű, de nagy teljesítményű multifunkciós készüléket: „Tervezőinknek sikerült a funkciókat ilyen kis helyre ’zsúfolni’ anélkül, hogy az a helytakarékosság, a megbízhatóság vagy a hatékonyság rovására menne. Meg vagyok győződve arról, hogy kompakt felépítése és alacsony ára az FX16-ot népszerűvé teszi a nagy teljesítményt, a minőséget és az egyszerű kezelhetőséget fontosnak tartó vásárlók körében.”



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés