Connect with us

technokrata

Ricoh AficioFX16: multifunkciós készülék A4-es mérethez

Laptop

Ricoh AficioFX16: multifunkciós készülék A4-es mérethez

Ricoh AficioFX16: A4-es méretű nyomtatás, másolás, faxolás és színes szkennelés egy készülékben.

Az irodatechnikai eszközöket gyártó Ricoh bemutatta az Aficio termékcsalád új tagját, az AficioFX16 asztali multifunkciós készüléket, amely A4-es méretben nyomtat, másol, színesben szkennel és faxol, így ideális megoldás a kis létszámú irodákba. Az eszköz festékpatronja ún. all-in-one típusú, azaz egyetlen festékkazettára van csak szükség. A scan to e-mail funkció és a nagy sebességű faxtovábbítás még hatékonyabbá és gyorsabbá teszik a kommunikációt. Kategóriájában egyedülálló módon az AficioFX16 a vastag papír kezelésére is képes.

A kompakt felépítésű, kis helyigényű AficioFX16–tal minden irodai feladat elvégezhető: a másoló, a nyomtató, a szkenner és a fax az alapkiépítés része, a működéshez egyetlen festékkazettára van csupán szükség, az ún. „plug and play” rendszerű telepítést követően a készülék azonnal üzemkész. A bemelegedési idő mindössze 42 másodperc, az első másolat 12 másodperc alatt elkészül, a másolási sebesség 16 lap/perc. A kompakt kialakításnak és az alacsony zajkibocsátásnak köszönhetően az AficioFX16 közvetlenül a felhasználó mellett elhelyezhető. A készülék bemeneti és kimeneti papírtálcája is belső kiépítésű, a kézi adagolóba pedig akár 163 g/m2 súlyú papír is helyezhető.

Az AficioFX16 kezelőpanel a termékcsalád többi tagjához hasonlóan logikus elrendezésű és egyszerűvé teszi a készülék használatát: az egyes funkciók egyértelműen elkülöníthetők, a készülék állapota világosan látható, az egyes munkák pillanatok alatt beprogramozhatók. A 600 dpi-s felbontásnak és az egyszeri beolvasás-többszöri másolat technológiának köszönhetően az eszközzel kiváló minőségű, professzionális üzleti dokumentumok készíthetők úgy, hogy a többpéldányos másolás közben, még a normáltól eltérő eredetik esetén sem romlik a minőség. Az alapkiépítésben 8 MB nyomtatómemória lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségű dokumentumot tároljon a készüléken.

Az AficioFX16 sztenderd 24 bites szkennere és a beépített TWAIN meghajtó lehetővé teszi, hogy a felhasználó a fekete-fehér és a színes eredetiket is közvetlenül a számítógépére küldhesse. Könyvek és magazinok az üveglapról közvetlenül szkennelhetők. A készülékhez szintén alapkiépítésben tartozik a 30 lapos eredeti-behúzó, amellyel a többlapos eredeti dokumentumok is könnyen feldolgozhatók. A 33,6 Kbps sebességű modemnek és a nagy sebességű nyomtatóműnek köszönhetően az AficioFX16 gyorsan feldolgozza a beérkező faxokat. Egyszerre több feladat is elvégezhető, mivel a készülék a memóriából dolgozik, amely növeli a megbízhatóságot és a felhasználó kényelmét.

Az eszköz karbantartása a sokféle funkció ellenére is nagyon egyszerű. Ha kifogy a festék, a festékkazetta könnyen és gyorsan kicserélhető, így nincs a munkában fennakadás. Az AficioFX16 a Ricoh termékeinél már megszokott környezetbarát tulajdonságokkal rendelkezik: az energiafelhasználás, az ózon- és a zajkibocsátás szintje alacsony, és ha nincs használatban, automatikusan energiatakarékos üzemmódba kapcsol bizonyos idő után.

Az AficioFX16 a Ricoh legkisebb, hálózatban is működtethető multifunkciós eszköze, amely digitális másoló, nyomtató, szkenner és fax funkciókkal rendelkezik, illetve átfogó dokumentumkezelési és utómunkálati lehetőségeket biztosít. A Ricoh egyike a legszélesebb termékportfolióval, valamint szoftvermegoldásokkal rendelkező irodatechnikai eszköz-gyártó vállalatoknak.

Jeroen van Beem, a Ricoh Europe B.V. termékmenedzsere büszkén mutatta be az AficioFX16-ot, ezt a kis helyigényű, de nagy teljesítményű multifunkciós készüléket: „Tervezőinknek sikerült a funkciókat ilyen kis helyre ’zsúfolni’ anélkül, hogy az a helytakarékosság, a megbízhatóság vagy a hatékonyság rovására menne. Meg vagyok győződve arról, hogy kompakt felépítése és alacsony ára az FX16-ot népszerűvé teszi a nagy teljesítményt, a minőséget és az egyszerű kezelhetőséget fontosnak tartó vásárlók körében.”Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu