Connect with us

Hirdetés

technokrata

EMMA interfész az Opus humán és bér- munkaügyi programban

Laptop

EMMA interfész az Opus humán és bér- munkaügyi programban

2004. május 1-jétől a munkaadóknak folyamatosan adatot kell szolgáltatniuk munkavállalóik munkaviszonyának kezdetekor, illetve megszűnésekor az Egységes Munkaügyi Adatbázis (EMMA) számára. Az Opus „Jelentés az Egységes Munkaügyi Nyilvántartási rendszer felé” modul az elektronikus bejelentés eszköze.

A VT-SOFT – a HP alvállalkozójaként – szakmai partnereként megbízást kapott az EMMA (Első Magyar Munkaügyi Adatbázis) szoftverének elkészítésére. A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, valamint a Foglalkoztatási Hivatal igényeit egyeztetve a VT-SOFT Kft.-nek sikerült egy olyan rendszert átadnia, amely már az első héten, teljes terhelés mellett is – 13.000 munkaviszony bejelentést és 8.000 regisztrációs kérelmet feldolgozva – üzembiztosan működött.

A VT-SOFT fejlesztői elkészítették a közel ezer cég által használt Opus humánügyviteli szoftvercsalád EMMA interfészét is. Az új nyilvántartási rendszert az Állami Foglalkoztatási Hivatal szervezetén belül létrehozott Munkaügyi Nyilvántartó Központ működteti. Az Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (EMMA) megteremtése mellett kialakították a munkaadók részére az internetes bejelentési rendszer lehetőségét is, azaz a munkaadó számítógépen keresztül, Interneten (a saját PIN kód segítségével) is bejelentést tehet a Központ ügyfélszolgálatának honlapján. Ez történhet a megjelenő input képernyőn a munkavállalók adatainak egyenkénti kitöltésével illetve csoportos bejelentést lehet tenni file-ban is.

Az Opus „Jelentés az Egységes Munkaügyi Nyilvántartási rendszer felé” modulja a csoportos bejelentés adatfile-jait készíti el az Opus Bér és az Opus Humán programok naprakész nyilvántartásából, és létrehozza az EMMA és az OPUS rendszer közti interface kapcsolatot.

A munkaadók részére előírt igen szigorú, szűk határidők betartásához – miszerint a munkaviszony létrejöttét a munkaszerződés megkötését követően, legkésőbb a Munkavállaló munkába lépésének időpontjáig, valamint a munkaviszony megszűnését legkésőbb a munkaviszony megszűnését követő napon kell bejelenteni – komoly segítséget nyújt az elektronikus bejelentés, amit ugyan csoportos jelentésnek hívnak, azonban ezzel a módszerrel egy-egy tétel lejelentése is történhet, akár naponta is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés