Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon PowerShot S60: a megújult külső 5 megapixelt rejt

Laptop

Canon PowerShot S60: a megújult külső 5 megapixelt rejt

A Canon május közepén mutatta be legújabb 5,0 megapixeles digitális fényképezőgépét, a PowerShot S60-at.

Az elsőként az S-sorozatban megjelenő technológia részeként olyan új anyagokat is alkalmaztak a fejlesztők, amelyek kisebb objektív-méretet tesznek lehetővé, így elegáns, simulékony váz alakítható ki. Az S-sorozat újdonságai közé tartozik a 28-100 mm-es gyújtó-távolságú objektív 4 cm-es tárgy-távolságú makró-lehetőséggel, az egyidejű RAW és JPEG fájlrögzítés, az opcionális, 2-szeres tele-előtétlencse és a 40 méteres mélységig használható víz alatti tok. A fényképezőgép új, előre beállított fehér-egyensúlyt használ a víz alatti felvételekhez, Nyomtatás/Megosztás gombbal, 15-1/2000 mp-es záridővel és egy újfajta felhasználói interfésszel is rendelkezik.

Az optika

Mintegy 60 éves precíziós optika és az objektív gyártás területén megszerezett tapasztalataira támaszkodva a Canon 3,6-szoros optikai zoom objektívvel látta el legújabb fényképezőgépét. Az objektív a Canon új UA (Ultra-nagy fénytörési indexű, Aszférikus) objektívje, mely a korábbinál kompaktabb objektív kialakítását teszi lehetővé anélkül, hogy a képminőség romlana. Mindez a fényképezőgép vázát majdnem 8 százalékkal vékonyabbá teszi, mint az általa felváltott, szintén népszerű PowerShot S50, miközben az új modell már 28 mm-es nagy látószöggel és nagyobb zoommal rendelkezik. Az opcionális, 2-szeres, tele-előtétlencse bevetésével a 28-100 mm-es gyújtótávolság akár 200 mm-re is növelhető.

Felfrissítve és integrálva
A gép kezelhetősége ugrásszerűen javult a fényképezőgép tetején elhelyezkedő ergonomikus, SLR-stílusú módválasztó tárcsával, mely lehetővé teszi a 13 különböző fényképezési mód közötti gyors és könnyű váltást. A PS S60-assal maximum 180 másodperces hangos videók is rögzíthetőek, amelyek később a fényképezőgépben szerkeszthetők. A záridő 15 másodperctől 1/2000 másodpercig állítható.

Szuperhatékonyság
Ahhoz, hogy a fényképezőgépet minél gyorsabban használni lehessen, a korábbi típus indítási idejét mintegy 20 százalékkal csökkentették a fejlesztők, a már eddig is a legnagyobb üzemidőt biztosító akkumulátorok kapacitását 26 százalékkal növelték a sokkal erősebb NB-2LH akkumulátor piacra dobásával. A teljesítmény-növekedés részben a Canon DIGIC képdolgozó processzorának is köszönhető. A DIGIC az olyan funkciók megfelelő kiszámításához szükséges komplex algoritmusok összeállítását végzi, mint például a fehér-egyensúly és a színbeállítások, mindezt pedig úgy kell megtennie, hogy a fényképezőgép továbbra is gyors maradjon. Azzal, hogy az összes kulcsfontosságú funkciót egyetlen chip dolgozza fel, sikerült a méretet és az áramfelhasználást is csökkenteni. A végeredmény: még több kép, gyorsabb reakció és pompás képminőség.

Gyors és pontos
A DIGIC szintén képes a 2 kép/másodperces (nagysebességű) sorozatfelvételre, a FlexiZone AF/AE funkció pedig lehetővé teszi a keret Autofókusz területeinek körbejárását és a kívánt téma kiválasztását, amelyhez a fényképezőgép az ennek megfelelő expozíciót is beállítja. A PowerShot S60 emellett iSAPS funkcióval (a fotótéren alapuló intelligens téma-analizálóval) is rendelkezik. Az iSAPS még azelőtt beállítja a legmegfelelőbb paramétereket a fehér-egyensúly és az automatikus élességállítás beállításainak optimalizálásához, hogy a fotós teljesen lenyomta volna az exponáló gombot.

Professzionális jellemzők
A PowerShot S60 számtalan tulajdonságot vett át a Canon digitális SLR fényképezőgépeitől, köztük az EOS 300D és EOS 10D gépektől – ezek egyike a RAW fájlok rögzítésének képessége. A fényképezőgép egy JPEG indexet ágyaz be a rögzített RAW fájlba, ezzel lehetővé teszi a gyors ellenőrzést és elkerüli a nehézkes fájlkonvertálási folyamatot olyan alkalmakkor, amikor csak egy kisméretű, indexképre van szükség.

Fejlett nyomtatás
Amint a fényképezőgép felismeri, hogy sikeresen csatlakoztatták egy közvetlen nyomtatást támogató nyomtatóhoz vagy egy Windows rendszert futtató számítógéphez, kék fénnyel világítani kezd a fényképezőgép Nyomtatás/Megosztás gombja jelezve, hogy végrehajtható a nyomtatás vagy a fájl-áttöltés. Az USB kábellel, bármilyen PictBridge kompatibilis nyomtatóhoz történő csatlakoztatás (pl.: Canon Bubble Jet i990) lehetővé teszi a nyomtatást anélkül, hogy a fájlokat előzőleg számítógépre kellene tölteni. Ha a fényképezőgépet egy Canon kompakt fotónyomtatóhoz (pl.: a CP-330-hoz) csatlakoztatja, a fényképezőgép/nyomtató kapcsolat lehetővé teszi a videó-nyomtatást (egy videoklip egymást követő képeinek kinyomtatása index-méretben, egyetlen kártyára).

Szoftver
A géphez mellékelt szoftvercsomag a ZoomBrowser EX böngésző és nyomtató programot (Windows), valamint az ImageBrowser (Mac) programot tartalmazza. A további szoftverek között megtalálható a PhotoStitch, valamint a fotó és videó szerkesztő ArcSoft PhotoStudio és VideoImpression program. A fényképezőgép a TWAIN (Windows 98/2000) és WIA (Windows Me) meghajtó-programokat használja. A PowerShot S60 Picture Transfer Protocol (PTP) támogatása lehetővé teszi, hogy a fényképezőgépet bármilyen Windows XP és Mac OS X (v10.1/v10.2/v10.3) operációs rendszert futtató számítógéppel együtt anélkül használhatja, hogy ehhez meghajtó-programot kellene telepítenie.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés