Connect with us

Hirdetés

technokrata

NHH: konzultáció a hírközlési piac résztvevőinek bevonásával

Laptop

NHH: konzultáció a hírközlési piac résztvevőinek bevonásával

Közlemény a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának piacazonosítás, piacelemzés, jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatók azonosítási eljárása tárgyában.

Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény a hazai hírközlési piac szabályozását alapvetően megváltoztatta. Az eddigiekben jellemzően normatív módon megvalósított szabályozást lényegében felváltja a szabályozó hatóság által végzett részletes piacelemzésen alapuló egyedi szabályozás, amelynek keretében szabályozási jellegű beavatkozás csak ott és annyiban valósítható meg, ahol és amennyiben azt a piaci verseny nem elegendő intenzitása, a piaci versenyt akadályozó tényezők azt indokolják. Az új típusú szabályozásra történő átállás az egész Európai Unióban most valósul meg.

A szabályozási tevékenységet a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa a hírközlési szektor szereplőinek címzett határozatával megindította. Az NHH a szabályozó folyamat megindításához kapcsolódóan internetes honlapján létrehozta ezt az oldalt, amelyen a folyamat főbb lépései, azok tartalma nyomon követhető. A Hatóság a továbbiakban lehetőséget fog biztosítani arra is, hogy ily módon közzétett anyagai azok szakmai tartalmát illetően elektronikus formában is észrevételezhetőek, kommentálhatóak legyenek.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. tv. előírásai alapján megkezdett piacmeghatározásra, jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatók azonosítására és kötelezettségek előírására irányuló munkájához összeállította a folyamat főbb lépéseire vonatkozó módszertani anyagát, amely összefoglalja a munka fő lépéseit, ezek egymásra épülését.

Az NHH internetes honlapján május közepén közzétételre kerültek a piacelemzéssel kapcsolatos első módszertani anyagok. A fentiekhez kapcsolódóan az NHH Tanácsának szervezésében 2004. június 2-án 9 órakor konzultációra kerül sor a hírközlési piac résztvevőinek bevonásával, ahol az NHH Tanácsa átfogó ismertetést ad a piacelemzési munka szakmai tartalmáról, bemutatja a piacelemzési munka időütemezését, ismerteti a nemzetközi tapasztalatokat, notifikációs eljárást, összefoglalja az eddig végzett munkát, különös tekintettel a szolgáltatói adatszolgáltatások tapasztalataira, valamint a piacelemzési munka módszertani anyagainak megvitatása során lehetőséget biztosít a szolgáltatóknak észrevételeik megtételére.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés