Connect with us

Hirdetés

technokrata

Három újgenerációs Intel processzor

Laptop

Három újgenerációs Intel processzor

Az Intel három új Intel Pentium M processzort mutatott be, melyek segítségével növekszik az Inte Centrino mobil technológia teljesítménye, így egyszerűbbé válik a vezeték nélküli munka, a játék és a kommunikáció.

Az Intel Pentium M processzor, az Intel 855 chipset családjával és a vezeték nélküli kommunikációra képes Intel PRO/Wireless hálózati kapcsolódási termékcsaládjával együtt alkotja az Intel Centrino mobil technológiát. Az Intel Centrino mobil technológia hosszabb akkumulátor-élettartamot tesz lehetővé a vékonyabb és könnyebb notebookok számára – nem csoda hát, hogy mára több mint 130 különböző típusú laptop épül a mobil technológiára.

A világon több mint 32.000 hotspot-tanúsítványt adott ki az Intel a Wireless Verification Program keretében. Ez a program a különböző hozzáférési eszközöket, és a vezeték nélküli szolgáltatásokat biztosító vállalatok kompatibilitását teszteli, az Intel Centrino mobil technológiára épült notebookok konfigurációival.

„A vezeték nélküli mobil számítógép-használat elsősorban üzleti felhasználókra jellemző, ez ösztönzi az Intelt, hogy az Intel Centrino mobil technológia váljon a vállalati információ-technológiai telepítéseinek központi elemévé.” – mondta Dadi Perlmutter, az Intel alelnöke és az Intel Mobile Products Group társ-igazgatója – „Ma, a nagyobb teljesítményű platformok, szoftverek és szolgáltatások elterjedésével, illetve a fogyasztói reklámok és folyamatban lévő kiskereskedelmi programok által az Intel Centrino mobil technológia szándéka a vezeték nélküliség terjesztése a vállalatokon kívül a hétköznapi felhasználók körében is.”

A korábban Dothan kódnévvel ellátott Intel Pentium M 735, 745 és 755 processzorok az Intel 90 nanométeres gyártási technológiájával készültek, mely folyamat során kisebb és gyorsabb tranzisztorok készülnek. A módszer az Intel feszített szilíciumos technológiáját használja ki a tranzisztor sebességének növelésére. Az Intel az iparágban az első, aki feszített szilíciumot használt a gyártás során, valamint minden 90 nanométeres technológiával gyártott Intel termék 300mm-es rétegekre épült. Mind a három processzor támogatja az Enhanced Intel Speedstep technológiát, amely segítségével optimalizálható az alkalmazás-teljesítmény és az energia-felhasználás a hosszabb akkumulátor-élettartam elérése érdekében.

Az Intel mobil mikroarchitektúrájára építve az új processzorok teljesítménye hozzávetőlegesen 17%-kal növekedett (az előző generációs processzorokkal összevetve), illetve 2 MB-os integrált, másodszintű (L2-es) gyorsítótárral, mikro-architektúrális fejlesztésekkel és maximum 2 GHz-es frekvenciával rendelkezik. Az új processzorokkal, illetve a nemrégiben bemutatott Intel PRO/Wireless 2200 BG hálózati kapcsolattal az Intel Centrino mobil technológia lehetővé teszi a nagyfelbontású videolejátszást, gyorsabb alkalmazási válaszidőt, és a hatékonyabb többfunkciós és szélessávú vezeték nélküli adatátvitelt. A korábbi Pentium M processzor generációval való foglalat-kompatibilitás által az OEM-ek számára lehetőség nyílik az új komponensek már meglévő rendszerekbe való beépítésére.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés