Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lassul a vonalszám csökkenése

Laptop

Lassul a vonalszám csökkenése

Vezetékes szegmens: lelassult a vonalszám csökkenése, az ADSL-csatlakozások száma meghaladta a 100.000-et, sikeres új díjcsomagok.

A Matáv vezetékes szegmensének bevételei 324,6 milliárd forintra csökkentek, az EBITDA-ráta 35,7% volt. A belföldi és nemzetközi forgalmi bevételek együttesen 7,8%-kal csökkentek. Az adatátvitelből és bérelt vonalakból származó bevételek ugyanakkor 15,4%-kal tovább nőttek, köszönhetően annak, hogy bővült az ADSL- és Internet-előfizetők száma.

A Matáv vezetékes vonali penetrációja kismértékben, 37,7%-ra csökkent (az egy évvel korábbi 38,4%-ról) az összes vonalszám 1,8%-os csökkenése mellett. A vonalszám csökkenése viszont lelassult. A negyedik negyedévben az összes vonalak száma csaknem változatlan maradt, csupán 0,2%-kal a csökkent. 2003 végén a Matáv összes vezetékes vonalának 18,6%-a volt ISDN csatorna. Az összes vonal (lakossági és üzleti előfizetők) közel fele tartozott valamelyik kedvezményes díjcsomagba, ez 2003. december végén több mint 1,4 millió vonalat jelentett. 2003. végén a 2002. év végi értéknek több mint háromszorosa, azaz 103.564 volt az ADSL-csatlakozások száma, így a társaság teljesítette éves célkitűzését.

Az Axelero, a Matáv internetes leányvállalata 44% körüli piaci részesedéssel megőrizte vezető pozícióját a kapcsolt vonali Internet-szolgáltatók között. 2003. december végén a Matáv Csoport 210.680 Internet-előfizetővel rendelkezett (éves szinten 40,5%-os növekedés).

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés