Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung-Philips: új alkalmazásprogramozási felület a fogyasztói elektronika ipar számára

Laptop

Samsung-Philips: új alkalmazásprogramozási felület a fogyasztói elektronika ipar számára

Az univerzális otthoni alkalmazásprogramozási felület kifejlesztésével az új fogyasztói elektronikai termékek gyorsabb bevezetése és jobb együttműködési képessége érhető el.

A Samsung Electronics és a Royal Philips Electronics képviselői bejelentették az új univerzális otthoni alkalmazásprogramozási felület (Universal Home Application Programming Interface – UH-API) kezdeményezést. Ezzel létrejön egy új alkalmazásprogramozási felület szabvány, mely a független szoftverszállítók (independent software vendor – ISV), a rendszerintegrátorok és az eszközszállítók számára middleware és alkalmazásszoftverek készítését teszi lehetővé a félvezető alapú rendszereken.

A Philips és a Samsung félvezető-technológiai részlegei együtt alapítják meg, tartják karban és népszerűsítik az UH-API kezdeményezést. A két vállalat azt is tervezi, hogy más cégeket is bevon az UH-API specifikáció fejlesztésébe és bevezetésébe a fogyasztói elektronikai iparág újonnan megjelenő termékeiben. Jelenleg mindkét vállalat az UH-API technológiához alkalmazható félvezető lapkakészletek és megoldások fejlesztésére csoportosítja át belső erőforrásait. A Philips Nexperia otthoni félvezető rendszermegoldások az UH-API fogadására alkalmasan készülnek, a Samsung pedig elsőként az új HD TV lapkakészletekben mutatja be az új szabványt, majd későbbi kiterjeszti azt más alkalmazásokra is. Az UH-API szabvány első alkalmazásai 2004. első negyedévében várhatók.

Az ipari együttműködés, mely ehhez a stabil, hardverfüggetlen API szabványhoz kapcsolódik, a fogyasztói elektronikai termékek, rendszerek és szoftverek jobb együttműködéséhez vezet. A kezdeményezés az otthoni használatra szánt új szolgáltatások és termékek piacra kerülésének felgyorsulását is eredményezheti.

„Az UH-API szabvány egy kulcsfontosságú lépés a mai világ egyre összetettebb elektronikai termékeinek és rendszereinek fejlesztése során. A Samsung Electronics vállalattal közös bejelentésünk fontos katalizátora az iparban végbemenő változásoknak.” – mondta Leon Husson, a Philips Semiconductors fogyasztói üzletágának ügyvezető alelnöke – „Ez a lépés alapvető változást jelent a védett sémákra épülő önálló fogyasztói elektronikai termékekről a hardverrendszerek egy olyan univerzális választéka felé, mely támogatja a különböző fogyasztói elektronikai márkákhoz tartozó szolgáltatásokat.”

„Nagyon örülünk, hogy megtehettük ezt a bejelentést a Philips vállalattal. Az UH-API kezdeményezés célja a termékfejlesztési folyamat zökkenőmentessé tétele a hardverszinttől felfelé.” – mondta Dr. Hyung-Lae Roh, a Samsung Electronics SOC kutatási-fejlesztési központjának ügyvezető alelnöke – „Ez lehetőséget jelent a fogyasztói elektronikai ipar számára, hogy az új termékek, funkciók és szolgáltatások nagyobb választékát rövidebb idő alatt juttassa a piacra.”

A fogyasztói elektronikai termékek folyamatosan növekvő mennyiségű szoftvertartalmat igényelnek a fejlett funkciók és szolgáltatások támogatásához. Azonnali igény mutatkozik egy stabil, hardverfüggetlen API kialakítására a független szoftverforgalmazók middleware és alkalmazásszoftverei, valamint a lapkagyártók félvezetőrendszer megoldásai közötti híd kialakítására. Az UH-API célja, hogy hidat építsen a független szoftverszállítók és a félvezető-gyártó vállalatok között. A folyamat eredményeképpen a független szoftverszállítók minden energiájukat új funkciók és szolgáltatások fejlesztésére fordíthatják ahelyett, hogy az egyes fogyasztói félvezetőtermékek egyedi hardverigényeihez igazított programozás összetett feladatával kellene foglalkozniuk. Ennek eredménye az erős versenyhelyzetben lévő fogyasztói elektronikai vállalatok hardver, szoftver és támogatási igényének gyorsabb kielégítése.

Az UH-API a fogyasztói piacot megcélzó félvezetőplatformok audio- és videoeszközökhöz kapcsolódó egységeinek konfigurálását és vezérlését végző szoftverfelületekből áll, és kiegészíti az iparágban elterjedt vezető operációs rendszereket. Az UH-API kialakítása a megcélzott eszközök széles skáláját kiszolgáló félvezetőplatformokhoz készült, így az analóg és digitális televíziókhoz, a set-top-box készülékekhez, DVD-lejátszókhoz és felvevőkhöz, személyi videofelvevőkhöz, otthoni szerverekhez és egyéb fogyasztói audio- és videoeszközökhöz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés