Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel: felgyorsult a fejlődés a hordozható számítógépek terén

Laptop

Intel: felgyorsult a fejlődés a hordozható számítógépek terén

Az Intel ízelítőt adott abból, hogy a hordozható számítógépekben rejlő, egyre fejlődő lehetőségek milyen módon nyernek meg új felhasználókat a modern technológiáknak, illetve hogyan támasztanak új kihívásokat a fejlesztők számára.

Új hordozható termékek, technológiai fejlesztések, valamint az iparági népszerűsítő programok segítik a notebook piaci szegmens növekedését, valamint a PC eladásokon belül a notebook-eladások százalékos arányának emelkedését – mondta Anand Chandrasekher, az Intel alelnöke és az Intel Mobil Platform Group vezetője. Chandrasekher az IDF-en tartott beszédében ismertette az Intel terveit a Centrino mobil technológia, illetve a Pentium M processzor fejlesztésével kapcsolatban. Ezen kívül felvázolta a hordozható számítógépek új koncepcióját, ami alapján újra kívánják definiálni a hordozható számítógépek használati lehetőségeit, szélesebb felhasználókör számára.

Az Intel 2004-es termék-bevezetési terve alapján prognosztizált új termékei tovább növelik a mobil számítógépek használatának élményét, magasabb szintű teljesítménnyel, több vezeték nélküli csatlakozási lehetőséggel, illetve hosszabb akkumulátor-élettel. 2004 második negyedévében az Intel be kívánja mutatni a megnövelt teljesítményű Pentium M processzort (Dothan kódnévvel), illetve 2004 második felében a Centrino mobil technológia elemeit szeretné felfrissíteni, a „Sonoma” platform bevezetéséve.

A Sonoma magában foglalja az új Pentium M processzort, gyorsabb, 533 MHz-es buszsebességgel (FSB), és egy új Wi-Fi elemmel, mely támogatja a 802.11a, 802.11b és a 802.11g vezeték nélküli rendszer szabványokat. A Sonoma ezen kívül tartalmaz egy új chipsetet is, „Alviso” néven. Az Alviso támogatja az Intel High Definition Audio programját az alacsony energiafelhasználás érdekében. Ekkor a processzor készenléti állapotban van, míg az audió-programok folyamatosan futnak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés