Connect with us

Hirdetés

technokrata

Panasonic DMC-LC1 digitális fényképezőgép

Laptop

Panasonic DMC-LC1 digitális fényképezőgép

A Panasonic piacra dobta új LUMIX modelljét, az 5 megapixel felbontású LUMIX DMC-LC1 digitális fényképezőgépet.

A páratlan képességekkel rendelkező LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektívvel és a fejlett képfeldolgozó Venus áramkörös LSI-vel felszerelt LUMIX DMC-LC1 modell életre kelti a kép legapróbb részleteit is, ezáltal eddig soha nem látott színmélységű és árnyaltságú fotókat alkot. A DMC-LC1 miden porcikájával a fényképezés örömét és a művészi igényességet szolgálja. A kivételesen sokoldalú automatikát, ugyanakkor teljeskörű manuális beállításokat is lehetővé tévő modellt egészen egyszerűen a ˝legjobb˝ jelzővel jellemezhető.

A DMC-LC1 legnagyobb erősségei az 5 millió hasznos képpontot megjelenítő CCD egység és a LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektív – amely a Leica Camera AG méltán világhírű hagyományaiból építkezik. A fotózás rajongói körében oly népszerű széleslátókörű objektív egy 28 mm-90 mm 3,2-szeres optikai zoom objektívvel egészül ki. A tökéletes objektív hibátlan képét a Panasonic fejlett Venus áramkörös LSI-je ugyanilyen precizitással ˝fordítja le˝ digitális képekké.

A JPEG formátum mellett a digitális fotók tömörítetlen RAW fájlokként is eltárolhatók. A nagyméretű, 2.5 colos transzreflektív polikristályos TFT LCD kijelző még napfénynél is kiválóan látható, ami nagyban megkönnyíti mind a felvételek készítését, mind az elkészült képek átnézését. Az expozíciós beállítási lehetőségek, a manuálisan állítható fókusz és még sok más áll a kreatív géphasználat szolgálatában. A DMC-LC1 nem csupán elegáns megjelenésével tűnik ki; kivételes teljesítőképességének köszönhetően még a legigényesebbek is meg lesznek elégedve a kapott fotókkal.

Csúcsminőségű LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektív 28 mm-90 mm (35 mm megfelelés.) gyújtótávolsággal
A LEICA DC VARIO-SUMMICRON hatalmas blendenyílása kiváló, F2.0 fényerőt biztosít a széleslátószögű, F2.4 értéket a teleobjektív végállásban. A kivételesen nagy rekesznyílás különösen a nagy zársebességgel készített fotóknál és a hátterek lágy fókuszálásánál jön jól. A 3.2-szeres optikai zoom 28 mm – 90 mm gyújtótávolsága (35 mm filmes gép megfelelés) további lehetőségeket rejt. A széleslátószögű és telefotó lehetőségeket együttesen kínáló objektív szinte minden helyzetet képes megoldani. A DMC-LC1 3,2-szeres optikai zoom objektívében 13 lencsetagot találunk 10 csoportba rendezve. Ez a konstrukció a képmező teljes egészében éles, tökéletesen kontrasztos és színgazdag képet garantál. A két, mindkét felületén aszferikus lencsetag a Panasonic rendkívül összetett technológiája segítségével kiküszöböli a nagy blendenyílású objektíveknél előforduló szferikus képtorzulást. A lencsetagoknál alkalmazott speciális, többrétegű bevonat megakadályozza a visszfénynél történő fotózásnál előforduló szellemkép és becsillanás képződését, így a kép tiszta maradhat. Ez az objektív élénk, tiszta és kivételesen részletgazdag fényképekkel örvendezteti meg tulajdonosát.

Venus áramkörös LSI
Ez a fejlett Panasonic digitális technológiával készült képfeldolgozó áramkör nemcsak a kép minőségét javítja és a feldolgozás sebességét fokozza, de a képmező átlós felbontását is 50 százalékkal növeli és egyenletesebb képszéleket biztosít. A gyors képjel-feldolgozás segítségével az egymást követő felvételek késlekedés nélkül készíthetőek, mivel nem kell megvárnunk, hogy a képi információ az SD memóriakártyára kerüljön.

Színes kereső és 2,5 colos képátlójú polikristályos TFT LCD kijelző (transzreflektív)
A képmező megközelítően 100 százalékát megjelenítő színes elektronikus kereső 235.000 pixeles felbontásával kitűnő képet kapunk a fotózni kívánt témáról. A dioptria beállítóval saját szemünkhöz állíthatjuk a keresőt.
A 2,5 colos képátlójú polikristályos TFT LCD kijelző kristálytisztán és jól kivehetően jeleníti meg a kivetített képeket. A 211.000 pixeles felbontású transzreflektív kijelző még napfénynél is jól láthatóan jeleníti meg a képet, így expozíciós beállításainkat könnyen ellenőrizhetjük.

Még több manuális beállítási lehetőség áll a kreativitás szabadságának szolgálatában
A sokféle, kényelmes automatikus beállítási mód mellett a DMC-LC1 modellel bármilyen manuális beavatkozás is megoldható. A zársebesség, rekesznyílás, fókusz és a zoom éppúgy állítható, mint egy professzionális tükörreflexes gépnél. A zoom, a fókusz és a blendenyílás az objektíven található gyűrűkkel állítható, míg a zársebesség a kamera tetején lévő forgatható tárcsával módosítható.

Hibrid autofókusz és manuális fókuszállítás
A DMC-LC1 a kép-visszacsatolású autofókuszon kívül rendelkezik egy autofókusz érzékelő rendszerrel is. Fényképezésnél ez utóbbi aktiválódik először, fókuszközeli pozícióba állítva az objektívet. Innen a kép-visszacsatolású autofókusz felel a tökéletes fókuszbeállításért. A manuális fókuszállítás választásával a gyújtótávolságot 30 cm és végtelen értékek között bárhol meghatározhatjuk. A Manuális Fókusz-segéd aktiválásával az LCD kijelzőn megjelenített kép középső területe enyhén kinagyítva látható, ami megkönnyíti a fókusz precíz beállítását. Kétféle segítséget vehetünk igénybe: az egyik az LCD kijelző középső részét mutatja nagyítva, míg a másik a kinagyított részt a kijelző teljes területén mutatja.

További szolgáltatások a fotózás öröméért
RAW fájlformátum támogatása – Megőrizhető a kép eredeti szépsége mivel a képi információ tömörítés nélkül kerül a CCD-ről rögzítésre.
Kompozíciót segítő irányvonalak – Az LCD kijelzőn és a keresőben egyaránt megjeleníthető finom rácsvonalak segítenek a vízszintes és függőleges irányú tájolásban, valamint a pontos kompozíciós beállításokban.
Valós idejű blokkdiagram – Az LCD-n megjelenő információk segítenek az expozíciós és kontraszt beállításaink helyességének ellenőrzésében még a felvétel elkészítése előtt.
Vaku beállítások – A DMC-LC1 több, praktikus vaku beállítással bír. Ezeken kívül alkalmazhatjuk a ˝bounce˝ derítési technikát is, ahol a vakut a mennyezetre irányítva a témát a visszaverődő fény világítja meg, ezáltal elkerülhetjük a direkt fényt. Ha még ez sem elég, a DMW-FL28 külső vaku alkalmazásával tovább bővíthetjük a megvilágítás eszköztárát.
USB 2.0 interfész – A DMC-LC1 az USB 2.0 sebességét kínálja. A kamerán tárolt képeinket 480 Mbps sebességgel másolhatjuk PC-re.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés