Connect with us

Hirdetés

technokrata

A GTS-Datanet lett a Közháló Program Internet-szolgáltatója

Laptop

A GTS-Datanet lett a Közháló Program Internet-szolgáltatója

A GTS-Datanet biztosítja a teljes Közháló program szélessávú internetes elérését, ami az ország 2.300 Közháló végpontjának világhálóhoz történő csatlakoztatását jelenti.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium virtuális alapkő letétellel indította el Közháló programjának megvalósítását. A tavaly meghirdetett informatikai infrastruktúra-építési programban a GTS-Datanet és az Emitel konzorciuma Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye közintézményeibe építi ki és biztosítja a szélessávú Internet-elérést. A fejlesztés folyamatosan történik, az első végpontok már februárban a szolgáltatók segítségével elérést kapnak, 2005. márciusáig pedig az összes végpont kiépítésre kerül. A GTS-Datanet emellett az ország 2300 Közháló végpontján internetes szolgáltatást is nyújt, továbbá alvállalkozóként részt vesz más régiókban történő végpontok kiépítésében is.

A Közháló Program elindulásával kapcsolatban Szathmári Géza a GTS-Datanet vezérigazgatója a következőket mondta el: “Nagy örömünkre szolgál, hogy a minisztérium elindította a Közháló Programot, hiszen ezáltal egy olyan országos informatikai hálózat épülhet ki a minisztérium és a telekommunikációs piac szereplőinek együttműködésében, ami nagyban elősegítheti az Internet és az információs társadalom még szélesebb körű elterjedését hazánkban.”

A Közháló Program egy az egész országot behálózó informatikai hálózat, amely az ország különböző régióiban nyújt szélessávú hozzáférést a helyi közigazgatási szervek, közintézmény, iskolák, valamint a közfeladatokat ellátó egyéb szervezetek, továbbá a civil szervezetek számára. A Közháló Programot az Informatikai és Hírközlési minisztérium indította útjára 2003-ban, a megvalósításban a telekommunikációs piacon működő vállalatok vesznek részt. A GTS-Datanet az Emitellel közösen az alföldi régió 600 végpontját építi ki a program keretében.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés