Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novell – Eclipse : a fejlesztési környezet szabványosítása

Laptop

Novell – Eclipse : a fejlesztési környezet szabványosítása

A Novell csatlakozik az Eclipse konzorciumhoz, egy nyílt forráskód kezdeményezéshez, melynek célja egy nagymértékben integrált szoftverfejlesztési eszközök létrehozására alkalmas kereskedelemi minőségű platform biztosítása.

Az Eclipse technológia adoptálásával a Novell első alkalommal kínál közös eszközstratégiát a Novell technológiára támaszkodó fejlesztők számára. A teljes Novell technológiakínálathoz használható egységes építési, tesztelési és hibakereső megoldások jelentősen csökkentik a folyamat bonyolultságát.

„Amint továbbvittük Linux stratégiánkat és továbbfejlesztettük a biztonsági személyazonosság-kezelési technológiánkat és webes szolgáltatásaink kínálatát, a Novell technológiák használatának egyik hiányzó komponense az egységesített fejlesztési környezet volt.” – mondta Chris Stone, a Novell alelnöke – „Az Eclipse kitölti ezt a rést. Csatlakozunk és támogatjuk az Eclipse konzorciumot, mely az összes Novell termék integrált fejlesztési környezetévé válik.”

A 2001-ben alapított Eclipse egyesíti az iparág vezető szállítóit – többek között az IBM, a Borland, a Red Hat cégeket – a kiváló minőségű nyílt forráskódú szoftverfejlesztő eszközök specifikációinak fejlesztéséhez és támogatásához. Az Eclipse fejlesztőcsapat célja olyan termékek létrehozása, melyek együttműködésre képesek, valamint plug-in technológián és közös platformon alapulnak. Az Eclipse alapú eszközök számos fejlesztőnyelvet támogatnak, alkalmazásokat alakítanak ki a beágyazott eszközöktől a nagyméretű és középkategóriás szerverekig terjedő fejlesztési platformokhoz, valamint többféle nyelven elérhetők a globális alkalmazhatóság érdekében. A fő integrálási technológia közös használatával az Eclipse platformra támaszkodó szállítók – így a Novell – a szoftverrel kapcsolatos szakértelemre koncentrálhatnak, így új, értéknövelt megoldásokat hozhatnak létre ügyfeleiknek.

Az Eclipse bővíthető platformja lehetővé teszi a Novell számára a programozási nyelvtől, a fejlesztési keretrendszertől vagy az operációs rendszertől független közös eszközkörnyezet biztosítását. A Novell exteNd (J2EE) vagy a nyílt forráskódú Mono technológiát saját fejlesztéseikhez használni kívánó fejlesztők számára az Eclipse közös alapként szolgál, Linux, Windows vagy NetWare célplatform esetén egyaránt.

„Az Eclipse vonzereje fejlesztői szempontból, hogy képes olyan eszközöket és szolgáltatásokat egyesíteni, amelyek a felhasználó igényeinek megfelelően, problémamentesen működnek. A kiegészítő Eclipse plug-in modulokkal a Novell technológián alapuló fejlesztési megoldások egységesebbé, gyorsabbá és hatékonyabbá válnak, ezáltal növelve a Novell platform vonzerejét mind a független fejlesztők, mind a házon belüli vállalati informatikusok számára.” -mondta Chris Cooper, a Novell fejlesztői szolgáltatásokért felelős igazgatója.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés